Yamaha Pacifica 311H RM elektrische gitaar Red Metallic

De Yamaha Pacifica 311H RM elektrische gitaar in Red Metallic maakt de Yamaha custom-shop belevenis toegankelijker dan ooit tevoren. Deze gitaar is het kleinere broertje van de populaire Pacifica 611H en biedt dezelfde stoere hotrod looks en fameuze Yamaha klank- en speeleigenschappen, maar dan tegen een gunstigere prijs.

De Pacifica 311H RM heeft een massieve body van elzenhout en is prachtig afgewerkt in rood metallic. De gitaar is uitgerust met op maat gemaakte humbucker en P90 elementen, waarmee je een breed scala aan geluiden kunt creëren. De hoogwaardige hardware bestaat uit een hardtail brug en Grover locking stemmechanieken, wat zorgt voor uitstekende stemming en sustain.

Veelzijdigheid van de Yamaha Pacifica 311H RM

Wat de Pacifica 311H RM echt bijzonder maakt, is de veelzijdigheid. Yamaha heeft speciaal voor deze gitaar een nieuwe set elementen gecreëerd, gebaseerd op de vermaarde Seymour Duncans uit de 611H. Zowel de chromen humbucker bij de brug als de crèmekleurige P90 in de halspositie maken gebruik van een Alnico 5 magneet, waardoor de gitaar een warme en heldere klank produceert, perfect voor blues, rock en meer.

Met de vijf-standen schakelaar kun je eenvoudig wisselen tussen de verschillende combinaties van elementen, waardoor je nog meer klankopties hebt. Of je nu op zoek bent naar sprankelende cleans, vette bluesy riffs of scheurende solo’s, de Pacifica 311H RM kan het allemaal aan.

Kenmerken van de Yamaha Pacifica 311H RM

  • Massieve elzenhouten body in rood metallic
  • Op maat gemaakte humbucker en P90 elementen
  • Hardtail brug en Grover locking stemmechanieken
  • Vijf-standen schakelaar voor veelzijdigheid

Daarnaast is de gitaar voorzien van hoogwaardige componenten zoals een Graph Tech TUSQ XL topkam en een Graphtech String Retainer, wat bijdraagt aan een optimale klank en speelbaarheid.

Met zijn opvallende uiterlijk en uitstekende klank en speeleigenschappen is de Yamaha Pacifica 311H RM een uitzonderlijke keuze voor zowel beginners als gevorderde gitaristen. Deze gitaar bewijst maar weer dat je geen fortuin hoeft uit te geven om een betrouwbare en veelzijdige gitaar te bezitten die speelt én klinkt als een droom.

Bekijk op BAX Shop

Lees ook onze post met 10 tips voor beginners