Yamaha Pacifica 112 J YNS elektrische gitaar: Review en prijs

De Yamaha Pacifica 112 J is al meer dan tien jaar één van Yamaha’s best verkochte elektrische gitaren. Met zijn betaalbare prijs en prachtige geluidskwaliteit is het geen verrassing dat deze gitaar erg populair is onder beginners en gevorderde gitaristen. In deze blogpost zal ik de kenmerken, prestaties en prijsdetails van deze gitaar bespreken.

Pacifica 112 J YNS: Kwaliteit en divers geluid

De Pacifica 112 J heeft een massieve elzenhouten body, wat bijzonder is voor een gitaar in deze prijscategorie. Deze bouwkwaliteit zorgt voor een uitstekende klank en resonantie.

De gitaar is voorzien van een krachtige humbuckerelement in de brugpositie en twee sprankelende single-coils in de hals- en middelste positie. Dit biedt een breed scala aan geluidsmogelijkheden, van vintage tot rocksounds. Het is ideaal voor gitaristen die verschillende muziekgenres willen verkennen.

Naast de uitstekende bouwkwaliteit staat Yamaha ook bekend om zijn betrouwbaarheid en een hoog niveau van afwerking. De Pacifica 112 J heeft een prachtige matte gele naturelkleurige afwerking, Yellow Natural Satin genoemd, waarmee hij zich onderscheidt van andere gitaren in zijn klasse.

Prijs en beschikbaarheid

De Pacifica 112 J heeft een betaalbare prijs van €299. Deze gitaar is momenteel niet op voorraad. Voor gedetailleerde productinformatie, kunt u om naar de website van Bax Music te gaan.

Bekijk op BAX Shop

Lees ook onze post met 10 tips voor beginners