Yamaha FS-TA TransAcoustic Brown Sunburst elektrisch-akoestische westerngitaar

De Yamaha FS-TA TransAcoustic Brown Sunburst is een elektrisch-akoestische westerngitaar die een compactere body combineert met een heldere klank en innovatieve functies. Deze gitaar is perfect voor muzikanten die op zoek zijn naar een veelzijdig instrument met natuurlijke gitaargeluidseffecten.

Compacte body en heldere klank

De FS concert-formaat gitaren van Yamaha hebben een fijne, compactere body en staan bekend om hun gelijkmatige, heldere klank zonder overweldigende bas. Dit wordt bereikt door het massieve sparren bovenblad, dat zorgt voor een dynamische en sprankelende basis.

Daarnaast heeft de Yamaha FS-TA een nieuw ontworpen geschulpte bebalking, waardoor het bovenblad vrijer kan vibreren en dit resulteert in een extra rijk gitaargeluid. De body-delen en de hals van de gitaar zijn gemaakt van nato, een houtsoort die zorgt voor warmte en romigheid. De toets en brug zijn gemaakt van palissander, wat bijdraagt aan de goede klank en speelbaarheid.

Ingebouwde TransAcoustic-effecten

Wat de Yamaha FS-TA echt uniek maakt, is de ingebouwde TransAcoustic-technologie. Deze innovatieve functie stelt je in staat om de gitaar te bespelen met sfeervolle gitaar-geluidseffecten, zonder dat je de gitaar hoeft te versterken. De TransAcoustic-aandrijver, die in de klankkast is ingebouwd, creëert reverb en chorus effecten die de klank van de gitaar verrijken. Deze natuurlijke effecten voegen een extra dimensie toe aan je spel en maken het geluid ruimtelijker.

Praktisch en veelzijdig

Niet alleen biedt de Yamaha FS-TA een krachtig geluid en innovatieve functies, maar deze westerngitaar is ook nog eens heel praktisch in gebruik. Met de ingebouwde chorus- en reverb-regelaars kun je gemakkelijk de intensiteit van de effecten aanpassen. De gitaar werkt op twee AA-batterijen, die lang meegaan en gemakkelijk te vervangen zijn. Bovendien heeft de FS-TA een endpin jack-uitgang, waarmee je de gitaar kunt aansluiten op een extern versterkingssysteem indien gewenst.

Kortom, de Yamaha FS-TA TransAcoustic combineert een compact formaat, puur geluid, innovatieve functies en gebruiksgemak in één gitaar. Of je nu een professionele muzikant bent of gewoon van muziek houdt, met deze gitaar kun je eindeloze nieuwe geluidsmogelijkheden verkennen.

Bekijk op BAX Shop

Lees ook onze post met 10 tips voor beginners