Yamaha FGX830C NT Natural elektrisch-akoestische westerngitaar – Review

Yamaha FGX830C NT Natural elektrisch-akoestische westerngitaar

Introductie

Als je op zoek bent naar een hoogwaardige elektrisch-akoestische westerngitaar, hoef je niet verder te zoeken dan de Yamaha FGX830C NT Natural. Deze gitaar is onderdeel van de geliefde FG-serie van Yamaha en staat bekend om zijn uitstekende klank en bouwkwaliteit.

Ontwerp en bouw

De Yamaha FGX830C NT Natural is de opvolger van de FG730C. Dit model heeft een prachtige ‘natuurlijke’ afwerking en is voorzien van diverse upgrades die het speelgemak en de klank ten goede komen. Het gitaarlichaam is gemaakt van hoge kwaliteit palissander, wat resulteert in een warme en diepe klank. Daarnaast heeft de FGX830C NT Natural een ‘scalloped’ zangbalkstructuur, wat zorgt voor sterkere bas- en middentonen.

Elektrisch-akoestisch

Wat de FGX830C NT Natural onderscheidt van andere modellen uit de FG-serie is dat het een elektrisch-akoestische gitaar is. Dit betekent dat de gitaar is voorzien van een piëzo-element en een voorversterker, waardoor je hem eenvoudig kunt aansluiten op een akoestische gitaarversterker. Dit is ideaal voor optredens en opnamesessies.

Kenmerken

De Yamaha FGX830C NT Natural heeft een aantal kenmerken die hem onderscheiden van andere elektrisch-akoestische gitaren. Zo heeft hij een slankere hals met ronde randen langs de toets, wat zorgt voor moeiteloos speelcomfort. Daarnaast heeft de gitaar een chique klankgatrozet met abalone details, wat bijdraagt aan het premium uiterlijk van de gitaar.

Conclusie

Al met al is de Yamaha FGX830C NT Natural een no-brainer voor iedere gitarist die op zoek is naar een veelzijdige elektrisch-akoestische gitaar van hoge kwaliteit. Dankzij het prachtige ontwerp, de uitstekende klank en de handige elektrische functies, is dit het perfecte instrument voor optredens, opnames en uitgebreide oefensessies.

Bekijk op BAX Shop

Lees ook onze post met 10 tips voor beginners