Wat is de prijs van een gitaar?

Waarom zou je gitaar willen spelen?

Ben je van plan om een ​​gitaar te kopen, maar weet je niet hoeveel het eigenlijk kost? In dit artikel gaan we dieper in op deze vraag! We behandelen verschillende soorten gitaren, zoals akoestische, elektrische en basgitaren.

Daarnaast kijken we naar de voordelen van gitaarspelen en hoe beginners kunnen beginnen met gitaarles. Zo weet je precies waar je moet beginnen en wat de kosten zijn.

Waarom zou je gitaar willen spelen?

Als eerste is gitaarspelen gewoon leuk. Of je nu van rock, jazz, volksmuziek, country of reggae houdt, met een gitaar kun je in allerlei muziekstijlen nummers spelen. Daarnaast heeft gitaarspelen ook voordelen voor je mentale gezondheid. Het ontspant en bevordert je sociale contacten, daarnaast traint het ook je hersenen, omdat beide delen samenwerken. Tot slot kun je met een gitaar ook familie en vrienden vermaken, of dit nu thuis of op vakantie is. Een gitaar zorgt altijd voor goede sfeer.

Hoeveel kost een gitaar?

Nu we de voordelen hebben besproken, laten we eens kijken naar de kosten. Gelukkig hoeft een gitaar helemaal niet duur te zijn, vooral als het je eerste gitaar is. Voor minder dan € 100 heb je al een ruime keuze aan gitaren. De prijzen variëren afhankelijk van het type gitaar.

Je kunt ervoor kiezen om een gitaar in een muziekwinkel te kopen, maar je kunt er ook voor kiezen om er online een te bestellen. Het voordeel van online kopen is dat je kunt kiezen uit honderden verschillende gitaren en de beste deal kunt vinden. Daarnaast heb je vaak een ruime retourperiode als de gitaar niet bevalt. Zo kun je snel beginnen met spelen op je nieuwe gitaar. Bol.com en Bax Music zijn goede opties om online een gitaar te bestellen.

Akoestische Gitaar

De goedkoopste soort gitaren zijn akoestische gitaren. Dit komt doordat ze relatief eenvoudig te produceren zijn. Akoestische gitaren zijn gemaakt van massief hout of gelamineerd hout. Gelamineerd hout is de goedkopere optie. Bovendien is een akoestische gitaar de beste keuze voor beginners. Het leren spelen van gitaar is namelijk het makkelijkst op een akoestische gitaar.

Prijs: Vanaf € 70

Elektrische Gitaar

Elektrische gitaren zijn over het algemeen duurder dan akoestische gitaren. Dit komt doordat je bij een elektrische gitaar ook een versterker, kabels en pedalen nodig hebt. Daarnaast is de gitaar zelf duurder vanwege de elektronische componenten. Het kan voordelig zijn om als beginner een complete elektrische gitaarset te kopen. Hiermee ontvang je een elektrische gitaar inclusief accessoires zoals een versterker, kabels, pedalen, plectrums en een tas. Ideaal voor beginners!

Prijs: Vanaf € 135

Basgitaar

Basgitaren zijn over het algemeen het duurst. Hoewel ze maar iets duurder zijn dan elektrische gitaren. Dit komt omdat er minder basgitaren worden geproduceerd. Net als bij elektrische gitaren zijn de hogere prijzen te wijten aan de elektronische componenten en aanverwante zaken zoals een versterker.

Prijs: Vanaf € 150

Gitaarles voor beginners

Natuurlijk mag gitaarles niet ontbreken bij de aankoop van een gitaar. Zonder lessen wordt het namelijk moeilijk om gitaar te leren spelen. Je kunt lessen nemen bij een gitaarleraar, maar het is ook mogelijk om online gitaarles te volgen. Koen Snoek biedt een complete gitaarcursus aan met 22 lessen, waarin je alles leert over gitaarspelen. Van het vervangen van snaren tot akkoorden en speeltechnieken. De digitale cursus kost € 77 en geeft je levenslang toegang tot het lesmateriaal en een exclusieve community van gitaristen.

Conclusie

In dit artikel hebben we gekeken naar de voordelen van gitaar spelen en de kosten ervan. We hebben gezien dat akoestische gitaren het goedkoopst zijn, gevolgd door elektrische gitaren en basgitaren als duurste optie. Daarnaast hebben we de online gitaarcursus van Koen Snoek genoemd als een geweldige manier voor beginners om gitaar te leren spelen. We hopen dat dit artikel je een duidelijk beeld heeft gegeven van wat het kost om een gitaar te kopen en te leren spelen.

Lees ook onze post met 10 tips voor beginners