Waarom het spelen van gitaar je handen pijn doet

Als je je ooit hebt afgevraagd waarom het spelen van gitaar je handen pijn doet, ben je niet alleen. De gitaarreeksen zijn moeilijker dan staal, en de werking van de toets kan leiden tot eelt- en gevoeligheidsproblemen. Als je pijn hebt, zijn er een paar dingen die je kunt doen om deze problemen te voorkomen. Als u niet zeker weet welke technieken het beste voor u zijn, lees dan verder. Neem ondertussen ontstekingsremmende medicijnen om uw vingers minder gevoelig te maken.

Eelt kan zich op uw vingers vormen

Gitaristen ervaren vaak pijnlijke vingertoppen. Calluses zijn echter een normaal onderdeel van het leerproces. Teeltjes vormen zich op vingers na ongeveer twee weken van continu gitaarspel. Gelukkig zijn ze niet schadelijk en het is volkomen normaal om ze daarbij te ontwikkelen. Hoewel sommige gitaristen geen eelt ontwikkelen, doen anderen dat wel. Deze gitaristen moeten voorzorgsmaatregelen nemen om pijnlijke vingers te voorkomen.

Om eelt te voorkomen, moet u het hele oppervlak van uw vingers irriteren. Dit lijkt in het begin misschien ongemakkelijk, maar zal je helpen ze sneller te ontwikkelen. Bovendien moet u proberen te voorkomen dat u op snaren wordt ingedrukt die de uiteinden van uw vingers irriteren. Als dit te ongemakkelijk is, stop dan met spelen een tijdje en verklein de tijd die u besteedt aan het oefenen. Je kunt ook proberen op harde oppervlakken te tikken met je vingertoppen, maar probeer niet de werking van de snaren na te bootsen.

Gitaarreeksen zijn moeilijker dan staal

Als je geïnteresseerd bent in het verbeteren van het geluid van je gitaar, wil je misschien overwegen upgraden naar roestvrijstalen gitaarreeksen. In tegenstelling tot stalen snaren, die gemakkelijk te buigen zijn en fret zijn, zijn roestvrijstalen stalen bestand tegen corrosie. Deze snaren zijn ook beter bestand tegen fretslijtage dan hun kobalt- en nikkel-vergulde tegenhangers, en ze hebben een helderder geluid. Hun stijfheid en hardheid maken ze echter moeilijk om met een plastic pick te spelen.

De kern van de snaar bestaat uit een dunne cilindrische staaldraad. Er zijn twee hoofdtypen van de kern: Roundwound en Hex-Wound. Hex-core snaren zijn duurzamer en houden hun melodie beter vast, terwijl rondwonde snaren een heldere, zelfs toon hebben. Flatwound -snaren zijn moeilijker te spelen dan rondwonde snaren, die geschikter zijn voor blues en jazz.

Beelde -bordactie beïnvloedt de gevoeligheid van de vinger

De kortste uitleg over hoe fretboard -actie uw vingergevoeligheid beïnvloedt tijdens het spelen van gitaar is dat de hoogte van de gitaarreeksen de belangrijkste boosdoener is. De afstand van de toets tot de snaren wordt actie genoemd. Als de actie hoog is, moet je harder op de snaren duwen om de noten en akkoorden te spelen. Door de actie van uw gitaar te verlagen, kunt u vingerpijn voorkomen en de algehele speelbaarheid verbeteren.

Begin met het proberen om een notitie te spelen over de lage E -tekenreeks om uw chailletboardactie te beoordelen. Verlaag tijdens het spelen geleidelijk de druk op de string en wacht tot de notitie wordt gewist. Als u te veel druk uitoefent op een string, zult u waarschijnlijk met zere vingers eindigen. Raadpleeg een doorgewinterde gitarist om de actie van je gitaar te controleren. Vaak klinkt een gitaar met hoge actie te luid – dit is de oorzaak van zoemende en pijnlijke vingers.

Het nemen van ontstekingsremmende medicijnen helpt

Het nemen van ontstekingsremmende medicijnen kan helpen pijn en ontstekingen te verminderen en kan helpen bij herhaalde stressletsels. Naast ontstekingsremmende medicijnen kan het doorweiden van de handen in lauw water voordat je speelt ook helpen. Ontstekingsremmende medicijnen zijn ook nuttig voor het behandelen van pijnlijke spieren, maar ze werken alleen om de symptomen te behandelen en zijn geen remedie voor de oorzaak. Het gebruik van ontstekingsremmende drugs helpt bij het spelen van gitaar en kan een optie zijn die het overwegen waard is voor je pijn.

Je vingers rusten

Soms merk je misschien dat je vingers moe worden tijdens het spelen van gitaar. Dit kan een teken zijn van een ontwikkelingsprobleem met uw handmechanica. Gelukkig kun je dit voorkomen door te begrijpen hoe je je handen kunt laten rusten bij het spelen van gitaar. Hieronder staan enkele tips die u helpen pijnvrij te blijven tijdens het spelen van gitaar. – Verlaag de gitaren -snaren indien mogelijk

– Vermijd overexertie. Constant gitaarspel legt een druk op je vingers en veroorzaakt eelt. Overmatig gebruik van de vingers kan leiden tot carpaal tunnelsyndroom. Het is ook mogelijk om inflammatoire aandoeningen in uw vingers of pols te ontwikkelen, inclusief tendinopathie en tendinitis. Als nieuwe gitarist ontwikkelt u waarschijnlijk eelt in uw vingertoppen. Om deze problemen te voorkomen, neemt u regelmatig pauzes en laat u uw handen rusten.

Lees ook onze post met 10 tips voor beginners