Tips voor het kopen van een betaalbare gitaar

Als je net begint met gitaarspelen en nog niet zeker weet of je het lang blijft doen, is het verstandig om een goedkope gitaar te kopen in plaats van meteen een dure. Goedkopere gitaren zijn meestal prima om op te leren en je kunt later altijd nog investeren in een duurder exemplaar. In dit artikel geef ik een paar extra tips voor mensen die een betaalbare gitaar zoeken.

Goedkope gitaar opties

Er zijn verschillende opties voor het vinden van een goedkope gitaar:

  • Rommelmarkten: Op bijna elke rommelmarkt kun je wel iemand vinden die zijn oude gitaar te koop aanbiedt. Vaak zijn deze gitaren nog in goede staat en kun je ze makkelijk opnieuw stemmen. Op rommelmarkten heb je ook de mogelijkheid om te onderhandelen over de prijs, dus je kunt proberen om een lagere prijs te bieden.
  • Marktplaats: Op platforms zoals Marktplaats kun je ook prima en betaalbare gitaren vinden. Mensen bieden daar vaak akoestische gitaren aan voor een lage prijs.
  • Plaatselijke Facebook groep: Veel steden en wijken hebben tegenwoordig een plaatselijke Facebook groep waarin mensen gratis spullen kunnen aanbieden. Kijk eens rond of er iemand een gitaar weggeeft. Als dat niet het geval is, kun je ook een oproep plaatsen en vragen of iemand toevallig nog een gratis gitaar heeft liggen.
  • Vuilstort: Het mag misschien vreemd klinken, maar het gebeurt vaak genoeg dat gitaren op de vuilstort belanden en soms nog in goede staat zijn. Loop eens rond op de vuilstort of vraag het personeel om je te waarschuwen als ze een gitaar tegenkomen.
  • Vrienden en familie: Vraag eens rond bij vrienden en familie. Plaats ook een oproep op je social media platforms om te vragen of iemand toevallig een gitaar heeft die ze kwijt willen. Wie weet heeft er wel iemand een gitaar liggen waar ze niets mee doen en die ze aan jou willen geven.
Lees ook onze post met 10 tips voor beginners