Speel gitaar voor dummies

Als je niet zeker weet hoe je gitaar kunt beginnen te spelen, is een beginnershandleiding precies wat je nodig hebt. Een gitaar spelen is een lonende en uitdagend tijdverdrijf voor zowel beginnende als ervaren spelers. Met een beetje oefening kun je in een mum van tijd prachtige melodieën maken. Gitaarlessen kunnen u helpen schalen en progressies te beheersen en zelfs te leren hoe u biljetten geblinddoekt kunt maken!

Leer op een ontspannen manier te spelen

Er zijn veel sites die educatieve videolessen bieden voor beginners, maar je moet op zoek gaan naar een site die niet is gericht op het leren van de basis. JustingUuitar is een populair YouTube -kanaal met meer gitaarlessen dan je nodig zou kunnen hebben. Een gratis app genaamd Chord Book is ook een goede keuze als u niet helemaal zeker weet waar u moet beginnen. Zorg ervoor dat je beide download om het meeste uit je leerervaring te halen.

De eerste stap om gitaar te leren spelen is om nuttige tokkelentechnieken te onderzoeken. Hoewel je in het begin misschien een beetje smerigheid ervaart, zullen je vingers zich uiteindelijk aanpassen. Het tokkelen in de buurt van de frets vermindert het zoemen en verbetert de duidelijkheid van de akkoord. Na een paar weken kun je gemakkelijk een nummer spelen. Je kunt ook oefenen met het plukken en de juiste akkoorden plukken.

Oefen freting notes geblinddoekt

Wanneer je leert om gitaar te spelen, is het het beste om te beginnen met het fretten van noten met een metronoom en geblinddoekte spelen. Je zult snel beseffen dat je duim niet helemaal klopt als het gaat om het drukken op de snaren. In plaats daarvan moet het iets achter de fret liggen om u de juiste druk en hoek te geven. Dit kan helpen voorkomen dat u slechte gewoonten ontwikkelt.

Het klinkt misschien contra -intuïtief, maar fretnotities zonder zicht is een zeer effectieve manier om je speelvaardigheden te verbeteren. Het traint ook je hersenen om je andere zintuigen effectiever te gebruiken door je meer bewust te maken van de effecten van elke aanraking op de toets. U kunt dit ook gebruiken om uw bewustzijn van de positie van uw vingers te verbeteren. Geblinddoekte gitaristen kunnen vaker de juiste fretting -positie opmerken wanneer ze zich niet op de toets concentreren.

Leer akkoorden in C Major

Wanneer je piano leert spelen, kan leren hoe je akkoorden kunt spelen in een andere sleutel dan C, een uitdaging. Dit komt omdat het leren van muziek in een andere sleutel dan C zwart -witte noten heeft en een bepaalde kennis vereist van waar elke noot thuishoort. Het uitvoeren van muziek vereist vloeibaarheid en muzikaliteit, en leren spelen in de sleutel van C zal die barrière verwijderen. Hieronder staan hieronder drie basisstrategieën om te leren spelen in een andere sleutel dan C.

Om te beginnen met het spelen van de C -schaal, is het essentieel om de basisvorm van elk akkoord te kennen. Witte noten zijn de meest basale en worden beschouwd als het gemakkelijkst te leren. Deze schaal heeft eenvoudige witte nootakkoorden die allemaal dezelfde vorm hebben. Als je klaar bent om akkoorden te spelen, kun je leren hoe je ze in hun inversies kunt spelen. Dit zijn dezelfde aantekeningen in verschillende bestellingen en geven u een beter begrip van de verschillende vormen en geluiden die hieruit kunnen worden gemaakt.

Leer akkoorden in volgorde van G, C en D

Het eerste dat je moet weten, is dat elk gitaarakkoord bestaat uit G, C en D. die deze akkoorden tokkelen een duidelijke toon zou moeten produceren. Bekijk deze video’s om te leren hoe u gitaarakkoorden correct kunt spelen. Ze geven je een idee waar je je handen kunt plaatsen om een duidelijk geluid te krijgen. Zodra u deze basisakkoorden kent, kunt u doorgaan naar meer geavanceerde.

Nadat je deze drie fundamentele akkoorden hebt geleerd, kun je ze oefenen om een soepeler gitaarakkoordprogressie te creëren en een meer getalenteerde speler te worden. De G-, C- en D -akkoorden vormen de meeste gitaarakkoorden die in populaire muziek worden gebruikt. Zodra je deze drie akkoorden kent, kun je elk nummer spelen. Als je wilt weten hoe je gitaarakkoorden kunt spelen in volgorde van G, C en D, bekijk dan de onderstaande video.

Lees ook onze post met 10 tips voor beginners