Speel gitaar met capo

Wat is een capo? Een capo is een gitaarapparaat waarmee je de afstemming van een gitaar kunt wijzigen door het op de gitaren snaren te knippen. Het toevoegen van een capo verandert fundamenteel het geluid van de gitaar en verandert de schaallengte. Door een capo op een gitaar te gebruiken, kunt u verschillende geluiden produceren, vergelijkbaar met andere instrumenten. Door bijvoorbeeld een capo op de zevende fret te plaatsen, kunt u een ander geluid produceren dan met een normale gitaar. Een geweldig voorbeeld is hier komt de zon bij The Beatles.

Minder uitrekken in de linkerhand

Je kunt je gitaar comfortabeler laten spelen door de hoeveelheid stretchen in je linkerhand te verminderen. Wanneer je gitaar speelt met een capo, zou je het touw moeten kunnen bereiken met minder strekken. Dit komt omdat wanneer je een gitaar vasthoudt zonder een capo, de snaren veel dichter bij de frets zijn. Door de CAPO aan te passen, kunt u dit resultaat bereiken zonder de lengte van uw vingers te beïnvloeden.

Naarmate je de gitaarhals vordert, wordt de afstand tussen de frets smaller. Dit maakt het spelen van bepaalde akkoorden eenvoudiger, en het is ook gemakkelijker voor beginners. Gitaristen met kleine handen kunnen het gemakkelijker vinden om akkoorden te spelen die de vingers in de vereiste posities moeten strekken. Als ze niet de flexibiliteit hebben, moeten ze een capo gebruiken om deze akkoorden te spelen. Het is echter niet eenvoudig om in het begin de juiste positie te krijgen.

Transpositiegrafieken

Om een capo op je gitaar te gebruiken, moet je eerst begrijpen hoe het werkt. Met dit apparaat kunt u elk akkoord op een andere fret transponeren. Een D -akkoord wordt bijvoorbeeld een E -akkoord wanneer u een capo op de tweede fret plaatst. Hetzelfde geldt voor een F -akkoord wanneer het op de derde fret wordt geplaatst. Het bovenstaande voorbeeld toont een nummer van Imagine Dragons, en dat nummer vereist AM-, C-, G- en D -akkoorden.

De eerste stap is om de sleutel te bepalen van het nummer dat je transponeert. Soms is dit duidelijk uit het eerste akkoord, maar het is vaak moeilijk om op het gehoor te raden. Er is software beschikbaar om u te helpen de sleutel op het gehoor te vinden. Tenzij je uitgebreide ervaring hebt met spelen in verschillende toetsen, is het vaak een geval van proef en er opstaan. Het gebruik van een gitaartranspositiegrafiek kan dit proces eenvoudiger maken.

De sleutel van een nummer wijzigen met een capo

Om de sleutel van een nummer te veranderen, moet je weten welk akkoord in welke sleutel is. De sleutel waarin je het nummer wilt spelen, wordt aangegeven door de kleur van de capo. Als het nummer bijvoorbeeld in BB staat, plaats dan de capo op de 3e fret om er een G. te maken. Je kunt hetzelfde doen voor C. Je kunt de capo ook op de tweede fret van een nummer plaatsen, wat het zal makenSpeelbaar in C.

Een van de meest voorkomende redenen om de sleutel van een nummer te veranderen, is een spraakbereik van Singers. Een nummer geschreven in D -majoor klinkt meer vervormd als de zanger in de sleutel is van E. De sleutel van een nummer met een CAPO verandert, kun je een nummer spelen dat in een geschikte sleutel is geschreven zonder je stem te inspannen. Het gebruik van een capo om de sleutel van een nummer te wijzigen, is een zeer eenvoudige en effectieve manier om dat te doen.

Controleren of de capo op de snaren is vastgeklemd

Tijdens het spelen van gitaar, vraag je je misschien af of de capo op elk van de snaren is vastgeklemd. Om deze vraag te beantwoorden, moet u weten wat een capo is. Een capo is een kleine klem die wordt gebruikt om de toonhoogte van een fretted instrument te verhogen. Deze klem wordt op de nek van een gitaar of een ander snaarinstrument geplaatst.

Een gitaarcapo is een drukapparaat dat wordt gebruikt om de toonhoogte van de snaren aan te passen. Het is zo gepositioneerd dat de snaren in harmonie zijn. Over het algemeen geldt dat hoe dichter de CAPO bij de snaren ligt, hoe scherper de geproduceerde notitie. De CAPO kan echter interfereren met uw vingerplaatsing op de toets. Om dit probleem op te lossen, moet u de positie van de CAPO aanpassen.

Een capo gebruiken om de sleutel van een nummer te wijzigen

Het veranderen van de sleutel van een nummer is een van de meest voorkomende gitaartrucs, maar wat is een capo en hoe werkt het? Een capo klemt op de Guiters -toets, wat als een Barre -akkoord is. Hiermee kunt u de sleutel van een nummer wijzigen zonder de notatie te herschrijven. Deze methode staat ook bekend als transpositie. Er zijn een paar tips om te onthouden bij het veranderen van de sleutel van een nummer.

Onthoud eerst dat als de CAPO te dicht bij de fret wordt geplaatst, deze zoemende geluiden zal produceren. Om dit te voorkomen, maak je een capo -grafiek met alle akkoorden die je speelt en waar ze in het nummer staan. Zorg ervoor dat je dit maar één keer doet, maar op deze manier zal je je onthouden waar je de capo moet plaatsen en waar je hem moet plaatsen. Vergeet echter niet om naar deze grafiek te verwijzen tijdens het spelen van een nummer.

Lees ook onze post met 10 tips voor beginners