SKB 1SKB-PS-8 pedalboard met voeding

Meestal beginnen gitaristen met 1 pedaal, dan 2 pedalen en al rap een heleboel pedalen. Alles goed en wel, maar het aantal adapters en kabels neemt daarmee gestaag toe, om maar niet te spreken over de onhandigheid al deze losse componenten keer op keer te vervoeren naar een optreden of muziekschool. Hier komt de SKB 1SKB-PS-8 pedalboard met voeding van pas; een plateau waar je 8 gitaarpedalen op kunt plaatsen.

Eigenschappen van de PS-8

SKB maakt, zoals bekend, producten die de tand des tijds kunnen doorstaan. Deze PS-8 is daarop geen uitzondering; 30 jaar garantie op het materiaal en 5 jaar op de elektronica. Hoe stevig het pedalboard ook is, zwaar is dit product allerminst – ideaal voor transport. De maximaal 8 pedaaltjes krijgen hun energie door een geïntegreerde 9 Volt DC voeding. Je krijgt er ook nog een handige nylon draagtas bij, met verstelbare schouderband en een extra compartiment voor accessoires. Oftewel: gunstig voor de gitarist die regelmatig op pad is. Dit pedalboard is ideaal voor gebruik op het podium, in de studio of thuis. Dankzij de compacte en stevige bouw is het niet alleen geschikt voor conventionele pedalen, maar ook voor wat grotere effecten zoals looper pedals en wahs.

Hoe werkt de SKB 1SKB-PS-8 pedalboard?

Dit pedaalbord beschikt over een geïntegreerde voeding. Dit betekent dat je de pedalen kunt aansluiten op het pedalboard zelf, wat zorgt voor een nette en overzichtelijke setup. Geen gedoe met kabels en losse adapters meer. De ingebouwde voeding levert 9 Volt DC, waar bijna alle gitaarpedalen op draaien. Het pedalboard beschikt over acht aansluitpunten, zodat je maximaal acht pedalen kunt aansluiten. De voeding wordt aangesloten op het pedalboard en de pedalen verbind je eenvoudig met de welbekende patchkabels.

Geschiktheid voor de muzikant die vaak onderweg is

De SKB 1SKB-PS-8 pedalboard is ideaal voor de gitarist die regelmatig onderweg is. Het pedalboard is namelijk zeer compact en lichtgewicht. Dit maakt het gemakkelijk om het pedalboard mee te nemen naar repetities, optredens of muziekscholen. Ook krijg je er een handige nylon draagtas bij waarin je het pedalboard veilig kunt vervoeren. De tas is voorzien van een verstelbare schouderband en een extra compartiment voor accessoires zoals kabels en eventuele reserve-adapters.

Bekijk op BAX Shop

Lees ook onze post met 10 tips voor beginners