Simpele gitaar liedjes voor beginners

Inleiding

Als beginnende gitarist kan het moeilijk zijn om simpele gitaar liedjes te kiezen die je makkelijk kunt spelen. In dit artikel ontdek je een aantal simpele gitaar liedjes die alleen gebruik maken van twee of drie akkoorden.

Hoe leer je gitaar spelen

Gitaar leren spelen is een uitdagend proces waarbij het belangrijk is om verschillende technieken op de juiste manier aan te leren. Ook zaken als het stemmen van een gitaar, het vervangen van snaren en de juiste houding zijn belangrijk voor een gitarist. Het volgen van een online cursus Gitaarles van Koen kan een goede optie zijn, omdat dit de kosten van een gitaarleraar bespaart. Met deze cursus leer je gitaar spelen in 22 lessen voor slechts € 77.

Simpele gitaar liedjes

Love on the Weekend – John Mayer

– Gemakkelijk te spelen

Eleanor rigby – The Beatles

– Relatief kort en repetitief

Bad Moon Rising – Creedence Clearwater Revival

– Blues achtig nummer

I Have a Dream – ABBA

– Erg geschikt voor beginners

Counting Stars – OneRepublic

– Vier akkoorden

Three Little Birds – Bob Marley

– Een vrolijk nummer met drie akkoorden

Sweet Home Alabama – Lynyrd Skynyrd

– Een bekend nummer met simpele akkoorden

With or Without You – U2

– Vier akkoorden en eenvoudige tokkels

Simpele gitaar liedjes tips

– Speel langzaam

– Oefen moeilijke gedeelten extra

– Zing of Neurie mee

– Kies nummers die je leuk vindt

Gitaartablatuur

Goede gitaartablatuur is ook belangrijk voor het leren van nieuwe liedjes. GitaarTabs biedt een grote database met tablatuur, speeltips en songteksten. Je kunt hun interactieve online media player gebruiken om makkelijk nieuwe nummers te leren. Je kunt nu de eerste maand proberen voor slechts € 1.

Conclusie

Dit artikel heeft je een aantal simpele gitaar liedjes laten zien die geschikt zijn voor beginnende gitaristen. We hebben ook gekeken naar hoe je gitaar kunt leren spelen en welke tips je kunt gebruiken bij het spelen van nieuwe liedjes. Hopelijk heb je hiermee een beter idee gekregen van makkelijke nummers om te spelen. Als je meer wilt leren over gitaarspelen en accessoires, neem dan een kijkje bij andere artikelen op deze site.

Lees ook onze post met 10 tips voor beginners