Schecter Banshee GT FR Satin Charcoal Burst elektrische gitaar

Het machtige Schecter lanceert met de Banshee GT FR-serie een aantal prachtige moderne gitaren. De mahoniehouten body levert voldoende laag en de ebben toets zorgt voor punch en helderheid zodat je goed in de mix horen bent. De ‘set-neck’-constructie geeft je ruim voldoende toegang tot de hoogte posities op het fretboard en voelt fraai aan met zijn dunne ‘U’-profiel. Leuk detail is de positiemarkering op de toets die in plaats van stippen nu voorzien is van omgekeerde Romeinse cijfers. Je hoeft overigens niet bang te zijn dat de neck snel van positie verandert bij veranderende weersomstandigheden, aangezien deze is verstevigd met koolstofvezel (carbon) rods. Een truss rod-aanpassing is overigens eenvoudig en toegankelijk middels het ‘spoke wheel’ bij de neck pickup. De neck is verder voorzien van drie delen esdoorn en op het fretboard prijken 24 X-Jumbo frets.

Actieve elektronica en Hot Rod Floyd Rose

De Schecter Banshee GT FR is uitgerust met actieve elektronica en een Hot Rod Floyd Rose tremolo-systeem. De actieve EMG 81 en EMG 85 humbuckers zorgen voor een krachtige, agressieve sound en de combinatie met de Floyd Rose tremolo stelt je in staat om spectaculaire effecten en divebombs te creëren. Het toonregelcircuit is voorzien van een split-switch waarmee je de pickups in single coil-modus kunt schakelen. Hierdoor kun je ook een meer heldere klank krijgen voor bijvoorbeeld cleans. Daarnaast beschikt deze gitaar ook over push-pull potmeters, waarmee je eenvoudig van actieve naar passieve modus kunt schakelen.

Een veelzijdige gitaar

De Schecter Banshee GT FR Coustom Charcoal Burst is een zeer veelzijdige gitaar, geschikt voor diverse muziekstijlen. Met zijn hot rod Floyd Rose-tremolo en actieve EMG-pickups is dit instrument uitermate geschikt voor heavy riffs en snelle solo’s. Maar ook voor subtiele cleans en meer bluesy gitaargeluiden kun je op deze gitaar rekenen.

Conclusie

Al met al is de Schecter Banshee GT FR Satin Charcoal Burst een prachtige elektrische gitaar met een goede bouwkwaliteit en krachtige sound. De combinatie van de verschillende houtsoorten en de actieve elektronica maken dit een instrument dat geschikt is voor diverse muziekstijlen. Bovendien ziet deze gitaar er ook nog eens geweldig uit met zijn mooie Charcoal Burst-afwerking. Of je nu pop, rock, metal of blues speelt, met de Schecter Banshee GT FR zit je altijd goed!

Bekijk op BAX Shop

Lees ook onze post met 10 tips voor beginners