Review: Takamine GF15CE-BSB elektrakoestische westerngitaar brown sunburst

Introductie

Ben je op zoek naar een elektrakoestische westerngitaar met een hoog speelgemak en een gebalanceerde klank? Dan is de Takamine GF15CE-BSB wellicht de gitaar voor jou. In deze review bespreken we de belangrijkste kenmerken en eigenschappen van deze gitaar.

Comfortabele NFX body

De Takamine GF15CE beschikt over de comfortabele NFX body. Deze vorm lijkt sterk op een Grand Concert, wat resulteert in een hoog speelgemak. Of je nou een beginner bent of een ervaren gitarist, deze gitaar is geschikt voor iedereen.

Gebalanceerde klank

Met een sparrenhouten bovenblad en een body van mahoniehout zorgt de GF15CE-BSB voor een gebalanceerde klank. De sparrenhouten top zorgt voor heldere hoge tonen, terwijl het mahoniehout zorgt voor de warme bassen. Dit maakt dat de gitaar geschikt is voor verschillende muziekstijlen.

Takamine TP-4T voorversterker

Dankzij de Takamine TP-4T voorversterker is het mogelijk om deze staalsnarige gitaar te gebruiken op het podium of in de studio. De voorversterker beschikt over functies zoals toonregeling, mid cut en een handig ingebouwd stemapparaat. Zo kun je altijd de perfecte klank vinden.

Pinloze brug en stemvastheid

Een bijzonder detail van de GF15CE-BSB is de pinloze brug. Hierdoor neemt de stemvastheid toe en kun je de snaren eenvoudig vervangen. Het bespaart je tijd en moeite. Ook hoef je je geen zorgen te maken over het uitschieten van pinnen.

Een vriendelijke prijs

Niet onbelangrijk om te vermelden is de prijs. De Takamine GF15CE-BSB is namelijk verkrijgbaar voor een verrassend vriendelijke prijs. Zo kun je genieten van de hoge kwaliteit van Takamine, zonder de hoofdprijs te betalen.

Conclusie

Al met al is de Takamine GF15CE-BSB een bijzonder breed inzetbaar instrument met een hoog speelgemak, gebalanceerde klank en handige features. Of je nou een beginnersgitaar zoekt of een volwaardige stage guitar, met de GF15CE-BSB zit je altijd goed.

Bekijk op BAX Shop

Lees ook onze post met 10 tips voor beginners