Review: Seymour Duncan SH-8b Invader Model (zwart)

De Seymour Duncan SH-8b Invader is een gemotoriseerde metalfabriek, en als je deze naam hoort, dan weet je dat je te maken hebt met serieuze kracht in een gitaarelement. Dit element is ontworpen voor liefhebbers van metal en heavy rock en geeft je de ultieme hardrock sound. Daarnaast biedt het de mogelijkheid om over te schakelen naar de heldere en soepele enkelspoelssound voor veelzijdige klankvariaties. Laten we eens kijken naar wat deze Seymour Duncan SH-8b Invader te bieden heeft.

Eigenschappen van de Seymour Duncan SH-8b Invader

Dit element heeft alles wat je nodig hebt om je gitaarspel naar een hoger niveau te tillen. Het bevat maar liefst drie keramische magneten, wat resulteert in maximale output. Hoe meer windingen van koperdraad rond de magneten, hoe krachtiger de sound wordt. De SH-8b Invader heeft ook een ‘over-wound’ spoel, wat betekent dat er extra koperdraad is toegevoegd voor een nog agressievere klank. Dit geeft je een geweldige punch en sustain bij hoge volumes.

Versatile Sound

Wat deze Seymour Duncan SH-8b Invader echt onderscheidt van andere gitaarelementen is de mogelijkheid om over te schakelen naar de enkelspoelmodus. Dit geeft je de heldere en sprankelende klank van een traditionele enkelspoel pickup, wat geweldig is voor clean arpeggios en subtiele riffs. Met behulp van een coil-split schakeling kun je de enkelspoelmodus activeren, waardoor je meerdere klankopties tot je beschikking hebt.

Perfect voor verschillende speelstijlen

Of je nu houdt van razendsnelle metalriffs, dikke powerchords of subtiele cleans, de SH-8b Invader kan het allemaal aan. Dankzij zijn hoge output en agressieve klank is dit element ideaal voor genres zoals metal, heavy rock, punk en hardrock. Het levert de perfecte dosis crunch en vervorming zonder in te boeten aan helderheid en articulatie. Bovendien passen de Seymour Duncan SH-8b Invader pickups perfect in zowel vaste als tremolo-bruggen, waardoor je niet beperkt wordt in je keuze van gitaarmodel.

Eindoordeel

Als je op zoek bent naar brute power en de ultieme hardrock sound, dan is de Seymour Duncan SH-8b Invader de pickup voor jou. Met zijn hoge output, agressieve klank en veelzijdige coil-split opties, geeft het je de vrijheid om elke gewenste klank te creëren. Of je nu een shredder bent die door de mix wil snijden of een veelzijdige muzikant die van clean naar crunch wil gaan, dit gitaarelement biedt voor elke gitarist wel iets.

Bekijk op BAX Shop

Lees ook onze post met 10 tips voor beginners