Review: Fazley OCT-01 Octo Ozzy octaver effectpedaal

Plectrum Vasthouden

Ben je op zoek naar een polyfone octaver die de klank van je gitaar aanzienlijk kan verdikken? Dan is de Fazley OCT-01 Octo Ozzy het effectpedaal voor jou. Deze compacte stompbox zit boordevol functies en mogelijkheden om je geluid naar een ander niveau te tillen. Of je nu houdt van funky baslijnen of dikke alternative rock, deze octaver opent een wereld aan nieuwe klankkleuren.

Polyfone octaver in een compacte behuizing

De Fazley OCT-01 Octo Ozzy is een polyfone octaver effectpedaal in een uitermate compacte behuizing. Met de OCT1- en OCT2-knoppen kun je het volume van beide octaven afzonderlijk instellen, terwijl de DRY-knop de hoeveelheid clean signaal bepaalt. Daarnaast kun je kiezen uit drie modi: Top, Both en Bottom. Afhankelijk van de gekozen setting kun je één of twee lagen aan je geluid toevoegen, waardoor je een hele dikke klank krijgt.

Mogelijkheden en functionaliteiten

De Fazley OCT-01 Octo Ozzy biedt verschillende mogelijkheden en functionaliteiten om je geluid precies naar jouw smaak in te stellen. Naast het aanpassen van de octaven en het clean signaal, kun je ook de mix regelen met de Blend-knop. Hiermee kun je bepalen hoeveel effect je aan je originele signaal toevoegt. Daarnaast heeft het effectpedaal een true bypass circuit, waardoor je geen signaalkwaliteit verliest wanneer het pedaal uit staat. Het robuuste aluminium chassis zorgt ervoor dat de Octave Ozzy tegen een stootje kan en dat het pedaal prima past in elke pedalboard opstelling. Het is dus een betrouwbare en duurzame keuze voor elke gitarist.

Kwaliteit en prijs

De Fazley OCT-01 Octo Ozzy staat bekend om zijn uitstekende geluidskwaliteit en betaalbare prijs. Bij Bax Music vind je deze stompbox voor slechts €52,-. Ook profiteer je van een korting van 10% op de adviesprijs. Daarnaast wordt het effectpedaal geleverd met een scherpe deal: gratis verzending. Het enige waar je rekening mee moet houden is dat de Fazley OCT-01 Octo Ozzy tijdelijk niet op voorraad is. De levertijd kan enkele dagen bedragen. Maar al met al is het wachten zeker de moeite waard, gezien de uitstekende kwaliteit en het interessante prijskaartje.

Conclusie

De Fazley OCT-01 Octo Ozzy is een waardevolle toevoeging aan het arsenaal van elke gitarist. Met zijn polyfone mogelijkheden, compacte behuizing, uitstekende geluidskwaliteit en betaalbare prijs biedt dit effectpedaal alles wat je nodig hebt om je geluid te verrijken en nieuwe muzikale mogelijkheden te ontdekken.

Bekijk op BAX Shop

Lees ook onze post met 10 tips voor beginners