Productreview: EKO One 018 CW EQ Vintage Burst elektrisch-akoestische westerngitaar

Ben je op zoek naar een elektrisch-akoestische westerngitaar met een brede hals? Dan is de EKO One 018 CW EQ misschien wel de perfecte keuze voor jou. Met zijn scherpe prijs en eigenzinnige uitstraling springt deze gitaar direct in het oog. In deze blogpost zullen we deze gitaar nader bekijken en alle belangrijke kenmerken en specificaties bespreken.

Comfortabele speelervaring

De EKO One 018 CW EQ is speciaal ontworpen voor gitaristen die behoefte hebben aan een brede hals. Het kan namelijk lastig zijn om akkoorden te spelen als je stevige vingers hebt en per ongeluk de verkeerde snaren aanraakt. Met een topkam van 46 millimeter breed biedt deze gitaar voldoende ruimte om comfortabel akkoorden te kunnen grijpen. Dit maakt het instrument ook zeer geschikt voor fingerstyle gitaristen die waarde hechten aan speelgemak. Het bespelen van deze gitaar zal dus zowel voor de beginner als de ervaren gitarist een plezierige ervaring zijn.

Indrukwekkend geluid

De EKO One 018 CW EQ heeft een bovenblad van sitka sparren en zij- en achterkanten van sapelehout. Deze combinatie van houtsoorten zorgt voor een breed inzetbare klank met een heldere basis en een warm karakter. Of je nu fingerstyle wilt spelen, tokkelen of gewoon lekker wilt strummen, deze gitaar heeft genoeg volume en projectie om in elke situatie te kunnen presteren. Voor extra flexibiliteit is de gitaar uitgerust met een voorversterker, waardoor je het geluid eenvoudig kunt versterken voor optredens of opnames. Bovendien is er een handig ingebouwd stemapparaat aanwezig, zodat je altijd zuiver blijft klinken.

Praktisch en stijlvol

Naast het uitstekende geluid en het comfortabele speelgemak, heeft de EKO One 018 CW EQ ook nog een stijlvolle uitstraling. De vintage burst finish geeft de gitaar een uniek en tijdloos uiterlijk. Bovendien is met oog voor detail de afwerking geoptimaliseerd, wat deze gitaar zowel prachtig qua klank als uiterlijk maakt. Kortom, met de EKO One 018 CW EQ heb je niet alleen een fantastisch instrument in handen, maar ook een echt statement piece dat veel bewondering zal oogsten.

Conclusie

Als je op zoek bent naar een elektrisch-akoestische westerngitaar met een brede hals, dan is de EKO One 018 CW EQ een geweldige optie toegankelijk voor gitaristen van alle niveaus. Met zijn comfortabele speelervaring, indrukwekkende geluid en stijlvolle uitstraling is dit een gitaar die je doet glimlachen en inspireren. Bovendien is de prijs zeer betaalbaar, wat deze EKO gitaar nog aantrekkelijker maakt. Kies voor kwaliteit en stijl met de EKO One 018 CW EQ!

Bekijk op BAX Shop

Lees ook onze post met 10 tips voor beginners