Proco SOLO distortion effectpedaal

Het Proco SOLO distortion effectpedaal is een geweldige toevoeging aan je gitaar pedaalverzameling. Met dit pedaal heb je de keuze uit drie verschillende varianten van de legendarische RAT distortion. Of je nu op zoek bent naar een milde vervorming of extreme high-gain geluiden, met de SOLO kan het allemaal.

Veelzijdige distortion opties

Met de 3-standenschakelaar boven op het pedaal kun je kiezen uit de hot, melt en burn instellingen. Deze instellingen maken gebruik van asymmetrische oversturing om drie verschillende soorten distortion te creëren. Dit geeft je de mogelijkheid om te spelen met verschillende geluiden en je eigen unieke klank te vinden.

Precieze controle

Naast de gebruikelijke distortion- en volume-knoppen, heeft de SOLO ook een tone-sectie met twee potmeters. Hiermee kun je de scoop voor het middengebied aanpassen en dieper ingaan op je tooninstellingen. Dit geeft je nog meer controle over je geluid en maakt het nog gemakkelijker om de perfecte klank te creëren voor al je lead- en riff-situaties.

Kristalhelder geluid

Wat de SOLO onderscheidt van andere RAT pedalen is het feit dat de basisklank altijd transparant blijft, zelfs bij gebruik van hoge distortion niveaus. Dit zorgt ervoor dat je altijd genoeg sustain hebt en dat je noten helder en gedefinieerd blijven klinken, zelfs bij intensief gebruik van het pedaal.

Conclusie

Met het Proco SOLO distortion effectpedaal haal je een veelzijdige en krachtige tool in huis voor al je distortion behoeften. Of je nu speelt in een rockband of gewoon wilt experimenteren met nieuwe klanken, de SOLO heeft voor elk wat wils. Met zijn robuuste bouwkwaliteit en precieze bediening, zal dit pedaal je betrouwbaar begeleiden tijdens al je gitaaravonturen.

Bekijk op BAX Shop

Lees ook onze post met 10 tips voor beginners