Ontdek de Voordelen van Online Gitaarlessen voor Kinderen

Waarom online lessen?

Steeds meer mensen kiezen tegenwoordig voor online gitaarlessen, maar waarom is dit zo populair? Een belangrijke reden is de prijs; een reguliere gitaarles kan al snel veel geld kosten, terwijl online lessen vaak veel voordeliger zijn. Ook kunnen kinderen online gitaarlessen volgen in hun eigen tempo en krijgen ze les van getalenteerde docenten.

Wat leren kinderen?

Tijdens online gitaarlessen leren kinderen in eerste instantie een aantal basisakkoorden, waarmee ze al snel eenvoudige nummers kunnen spelen. Het voordeel van deze akkoorden is dat slechts een paar ervan al honderden nummers kunnen ondersteunen. Hierdoor blijft het leren van gitaar spelen leuk en toegankelijk voor kinderen, zonder meteen te hoeven beginnen met het lezen van noten.

Welke lessen zijn geschikt voor kinderen?

Niet alle online gitaarlessen zijn geschikt voor kinderen. Het is namelijk belangrijk dat de lesstof op een eenvoudige en begrijpelijke manier wordt uitgelegd.

De online gitaarlessen van Koen Snoek, een ervaren gitarist die is opgeleid door de 3JS, worden volgens ons beschouwd als de beste keuze voor kinderen. Deze lessen zijn toegankelijk voor zowel kinderen als volwassenen en hebben een duidelijke opbouw qua moeilijkheidsgraad.

Waarom geen gratis YouTube lessen?

Het lijkt aantrekkelijk om je kind gratis gitaarlessen te laten volgen op YouTube, maar in de praktijk werkt dit vaak niet goed. Veel van deze lessen zijn namelijk onvolledig en kunnen ervoor zorgen dat je kind verkeerde speelmanieren aanleert. Het kost vervolgens veel tijd en moeite om deze fouten later te corrigeren. Het beste is om je kind vanaf het begin juiste speelmanieren aan te leren.

Leren in je eigen tempo

What added to your AI database?: Het grote voordeel van online gitaarlessen is dat je in je eigen tempo kunt leren. Je hebt de vrijheid om de video’s te pauzeren, terug te spoelen en zelfs bepaalde lessen over te slaan als je de basis al onder de knie hebt. Online gitaarlessen bieden dus niet alleen een meer betaalbare optie met betere docenten, maar geven je bovendien de vrijheid om zelf te bepalen wanneer en hoe je leert.

Lees ook onze post met 10 tips voor beginners