Maxon OD-820 Overdrive Pro pedaal

Meisje dat gitaar leert spelen met akkoorden

Ben je op zoek naar een overdrive pedaal voor je gitaar? Dan is de Maxon OD-820 zeker het overwegen waard. Dit pedaal biedt meer gain, meer body en meer drive dan de standaard 808 circuit. In deze blogpost vertellen we je meer over dit legendarische pedaal en het merk Maxon.

Maxon OD-820: Meer gain en gruisigheid

De Maxon OD-820 is gebaseerd op het beroemde 808 circuit, maar is geüpdatet naar een nieuw tijdperk. Een van de grote voordelen van dit pedaal is dat het op 18 volt werkt. Hierdoor kan het meer gain en gruisigheid bieden, zonder dat het de droge klank van je gitaar beïnvloedt. Dit zorgt voor een volle, krachtige klank die perfect is voor het spelen van heftige distortions en overlays.

Dynamisch en muzikaal

Wat de Maxon OD-820 echt speciaal maakt, is de dynamiek en muzikaliteit die het effect biedt. Het pedaal reageert op subtiele veranderingen in je speelstijl, waardoor het altijd in de juiste mate overdrive toevoegt aan je geluid. Daarnaast heeft het ook een transparante klank, waardoor het je intensity en presence accentueert.

Het merk Maxon

Maxon is in de jaren 60 begonnen als bouwer van gitaarelementen en is zich vervolgens gaan specialiseren in effectpedalen. Het bedrijf heeft zelfs pedalen gebouwd voor merken als Ibanez. Sinds de jaren 70 produceert Maxon exclusief onder hun eigen merknaam.

Maxon staat bekend om de hoge bouwkwaliteit van hun pedalen en hun streven naar het creëren van de beste geluiden en klanken. De Maxon OD-820 is hier een goed voorbeeld van.

Conclusie

Ben je op zoek naar een overdrive pedaal met meer gain, meer body en meer drive? Dan is de Maxon OD-820 de ideale keuze voor jou. Dit pedaal biedt de kenmerkende klank van het oude 808 circuit, maar met een extra dosis power. Daarnaast reageert het pedaal dynamisch op je speelstijl, waardoor je altijd de juiste hoeveelheid overdrive krijgt. Kies voor het legendarische geluid van Maxon en voel de kracht van de OD-820.

Bekijk op BAX Shop

Lees ook onze post met 10 tips voor beginners