Martin Guitar snaren: Kies de juiste snaren voor jouw akoestische gitaar

Ontdek welke Martin akoestische gitaarsnaren het beste bij jou passen

Martin Guitar biedt een breed assortiment snaren voor akoestische gitaren. Snaren zijn persoonlijk en bieden voor iedereen een unieke ervaring in speelgevoel en geluid. Deze gids is samengesteld om je te helpen de juiste Martin akoestische gitaarsnaren te kiezen die bij jouw speelstijl en instrument passen.

Verschillende legeringen

In de wereld van akoestische gitaarsnaren zijn er verschillende soorten legeringen, net als bij elektrische gitaarsnaren. Martin maakt gebruik van 4 verschillende typen.

80/20 Bronze

Deze legering bestaat uit 80% koper en 20% zink. 80/20 bronze snaren werden in de jaren ’30 uitgevonden als een goedkoper alternatief voor Monel snaren. Deze snaren bieden heldere klanken met voldoende laag en zijn populair voor dreadnought gitaren.

92/8 Phosphor Bronze

Deze legering, bestaande uit 92% koper, 8% tin en een beetje fosfor, zorgt voor donkere en volle klanken met een uitgesproken midden. Ze gaan ook langer mee dan 80/20 bronze snaren.

Monel

Monel snaren zijn gemaakt van nikkel en koper en bieden een warm en natuurlijk geluid. Ze gaan langer mee dan andere snaren en zijn populair onder gitaristen.

Titanium Core

Titanium Core snaren zijn flexibel, houden hun stemming goed vast en zijn vuil- en waterbestendig. Ze bieden een heldere klank en zijn geschikt voor elke speelstijl.

Vergelijking Martin Akoestische Gitaarsnaren

De Martin akoestische gitaarsnaren zijn verkrijgbaar in verschillende variaties en diktes:

Authentic Acoustic SP

De populairste snaren van Martin, beschikbaar in 80/20 bronze en 92/8 phosphor bronze. Ze hebben uitstekende stemvastheid, bespeelbaarheid en zijn vuil- en waterafstotend.

Authentic Acoustic Marquis Silked

Biedt extra bescherming aan de brug en brugplaat van de gitaar. Ook beschikbaar in 80/20 bronze en 92/8 phosphor bronze.

Authentic Acoustic Treated Lifespan 2.0

Behandeld zodat ze langer meegaan zonder hun klank aan te tasten. Ze zijn niet gecoat en bieden de speelervaring van gewone snaren. Beschikbaar in 80/20 bronze en 92/8 phosphor bronze.

Authentic Acoustic Flexible Core

Dunne kerndraad en dikke wikkeldraad voor extra flexibiliteit en verminderde vingermoeheid. Alleen beschikbaar in 92/8 phosphor bronze.

Eric Clapton Signature Strings

De favoriete snaren van Eric Clapton, beschikbaar in 92/8 phosphor bronze.

Retro Monel

Biedt een warm en natuurlijk geluid, ideaal voor versterking.

Titanium Core

Flexibel, met een ronde titanium kerndraad en pure nikkel wikkeldraad. Biedt vuil- en waterbestendigheid.

Welke snaren zijn geschikt voor jou?

De keuze van snaren hangt af van verschillende factoren, zoals het genre dat je speelt, het type gitaar en je ervaringsniveau. Probeer verschillende sets uit om het verschil zelf te ervaren. Enkele richtlijnen:

  • 80/20 Bronze voor heldere tonen, 92/8 phosphor bronze voor warmere klanken
  • Monel voor een warm en natuurlijk geluid
  • Titanium Core voor flexibiliteit en stemvastheid

Snaren zijn persoonlijk, dus experimenteer om jouw ideale snaren te vinden. Koop een aantal sets en vergelijk ze met elkaar over een paar weken om het verschil te horen en te voelen.

Lees ook onze post met 10 tips voor beginners