Maak jouw gitaarspel persoonlijk met een plectrum

Door middel van een plectrum kun je de snaren van je gitaar bespelen op een fijne manier. Je houdt het plectrum vast tussen je duim en wijsvinger en raakt vervolgens de snaren aan. Dit zorgt voor een zuiver en stabiel geluid. Wil je jouw plectrum uniek maken? Tegenwoordig is het mogelijk om je eigen plectrum te laten bedrukken.

Het gebruik van een plectrum

Het woord ‘plectrum’ is oorspronkelijk afkomstig van het Griekse woord ‘plektron’, wat ‘iets aan slaan’ betekent. Al eeuwenlang wordt er al musiceert met een plectrum. Er zijn verschillende soorten plectra beschikbaar, gemaakt van verschillende materialen en met verschillende diktes. Meestal worden plectra gemaakt van hard plastic, maar er zijn ook varianten van onder andere hout of vogelveren verkrijgbaar. Hierdoor kun je een plectrum kiezen dat het beste bij jouw gitaarspel past. Gitaristen die houden van verfijnd spel, geven vaak de voorkeur aan een plectrum omdat je hiermee de snaren nauwkeurig individueel kunt aanslaan en zo het gewenste geluid kunt creëren. In vergelijking met het spelen met je vingers, biedt een plectrum een stabielere speelervaring. Bij het gebruik van je vingers zullen de snaren vaak op iedere slag net iets anders worden geraakt. Met een plectrum is dit niet het geval.

Personaliseer je plectrum

Je kunt er ook voor kiezen om zelf je plectrum te maken. Knip hiervoor bijvoorbeeld een oud plastic pasje in de vorm van een plectrum en schuur de randen glad voor een comfortabele grip. Daarnaast kun je plectra kopen in verschillende soorten, maten en kleuren. Een andere optie is om je plectra te laten bedrukken met een ontwerp naar keuze.

Mogelijkheden plectra bedrukken

De mogelijkheden voor het bedrukken van plectra zijn eindeloos. Zo kun je bijvoorbeeld de naam van je band op je plectra laten drukken om meer bekendheid te genereren. Ook voor bedrijfseigenaren biedt het bedrukken van plectra kansen. Laat plectra bedrukken met de naam en het logo van je bedrijf en geef ze als relatiegeschenk. Zo breng je op een originele manier je bedrijf onder de aandacht. Ook het graveren van een houten plectrum kan een chique optie zijn, bijvoorbeeld bij een jubileumconcert. Speel tijdens het concert met dit bijzondere plectrum en geef je bandleden na afloop allemaal een uniek exemplaar. Een custom made bedrukt plectrum is een origineel en blijvend geschenk

Lees ook onze post met 10 tips voor beginners