Leren akoestische gitaar spelen voor beginners

Als je leert om akoestische gitaar te spelen, heb je je waarschijnlijk afgevraagd hoe je moet beginnen. Het eerste wat u moet doen, is oefenen met het kiezen van individuele notities. Lees vervolgens akkoorddiagrammen en stok in een beweging op en neer. Hopelijk zul je je in een mum van tijd zelfverzekerder voelen. Nu je de basis hebt, is het tijd om de meer geavanceerde technieken onder de knie te krijgen.

Oefen met het kiezen van individuele notities

Een van de belangrijkste dingen die je moet doen bij het beginnen met het spelen van de akoestische gitaar is om te leren tokkelen. Tokkelen omvat het spelen van meerdere snaren met een enkele beweging. Deze vaardigheid kost veel oefening om te beheersen, vooral de opkomst. Totdat je deze techniek beheerst, zul je merken dat je worstelt met het netjes spelen van alle snaren en later worstelen met het tokkelen van slechts een paar snaren. Een dunne gitaarkeuze heeft extra flex, waardoor je door alle snaren met één slag kunt strikken.

Leer elke noot op de gitaar te identificeren door het natuurlijke muzikale alfabet te gebruiken. Gitaarnoten hebben namen die verschillen van degenen die je als kind hebt geleerd. D# en EB zijn bijvoorbeeld twee verschillende namen, hoewel ze dezelfde fret hebben. Evenzo zijn een# en BB aan dezelfde string, dus het leren van hun namen is een belangrijke eerste stap. Oefen met het kiezen van individuele noten over de akoestische gitaar voor beginners totdat je deze verschillen tussen natuurlijke en kunstmatige gitaarnoten kunt herkennen.

Akkoorddiagrammen lezen

Bij het leren spelen van de akoestische gitaar kan het lezen van een akkoorddiagram ontmoedigend lijken. De meeste instrumenten gebruiken traditionele notatie, een een-op-een vertaling van de noten op het instrument. Gitaren gebruiken echter een gecompliceerder systeem en een gitaarakkoorddiagram kan verwarrend zijn. Om tijd te voorkomen, zijn hier een paar dingen om in gedachten te houden bij het gebruik van akkoorddiagrammen.

Open akkoorden zijn het gemakkelijkst om te spelen en te onthouden. Ze zijn ook het gemakkelijkst voor beginners om te onthouden, omdat ze geen complexe vingerposities vereisen. Ook worden open akkoorden vaak gebruikt en kunnen ze worden toegepast op een breed scala aan stijlen. Als je een nummer speelt met veel open akkoorden, is het gemakkelijker voor je om een nummer in elke stijl te spelen. Maar open akkoorden zijn niet genoeg. Je moet ook leren hoe je akkoorddiagrammen kunt lezen, zodat je kunt leren hoe je akkoorden kunt spelen die gemakkelijker te identificeren zijn.

De keuze vasthouden

Een van de belangrijkste dingen om te onthouden bij het spelen van een akoestische gitaar voor beginners is om de keuze altijd correct vast te houden. Het kan van persoon tot persoon variëren, maar in het algemeen moet de duim van de plukhand op de keuze rusten. De andere kant van de pick moet tegen de bovenste gewricht van de wijsvinger worden geperst. Dit zou moeten voorkomen dat de keuze valt of eraf komt.

De keuze is het belangrijkste deel van het instrument en er zijn verschillende manieren om het vast te houden. Veel gitaristen houden de keuze losjes vast, terwijl anderen hem stevig vasthouden, afhankelijk van het instrument. Beide manieren zijn even effectief en u moet met beide experimenteren. Houd er echter rekening mee dat verschillende technieken het beste werken voor verschillende mensen, dus wees niet ontmoedigd als je niet comfortabel bent met een van beide stijl.

Strrum in een op en neer beweging

Je hebt misschien gelezen over strumpatronen, maar heb ze nooit echt begrepen. Het is essentieel om zowel de opkomst als de neerwaartse schrok te onthouden. Als je een patroon niet begrijpt, probeer het dan met een gedempte gitaarreeks en kijk of je het onder de knie kunt krijgen. Zodra je dat doet, kun je beginnen met tokkelen in een op en neer beweging. Vervolgens kunt u strum in een afwisselende beweging proberen.

De strumingtechniek is anders voor elk ritme. De upstrum gebruikt de duimspijker om de snaren te slaan, terwijl het downstrum de vingernagels en kussens van de vingers gebruikt. Het klinkt het dichtst bij een gitaarkeuze. In het begin kan het lastig zijn, maar met oefening zul je het in een mum van tijd onder de knie krijgen! Zodra je deze techniek beheerst, vind je het gemakkelijker om elke stijl van muziek te spelen.

Kantelen naar voren om te spelen

Wanneer je voor het eerst akoestische gitaar begint te spelen, kan dit intimiderend zijn. De meeste gitaarlessen beginnen door in akkoorden te duiken. Als u echter wilt leren hoe u goed kunt spelen, moet u een beetje naar voren kantelen om te beginnen met de basis. Hier zijn enkele tips om u te helpen leren hoe u gitaar op de juiste manier kunt spelen:

De gitarenhals is gebogen om in uw lichaamsvorm te passen, dus het achteruit kantelen is een onverstandige gewoonte voor beginners. Het zal ervoor zorgen dat de gitaar glijdt en zal slechte gewoonten creëren die je in de loop van de tijd moet breken. Bovendien ben je misschien vatbaar voor pijn in je nek, dus deze gewoonte is niet het meest geschikt. Probeer je gitaar plat over je schoot te houden in plaats van hem achteruit te kantelen.

Lees ook onze post met 10 tips voor beginners