Kan ik op latere leeftijd gitaar leren spelen?

Het is een vraag waar veel mensen mee zitten: ‘Gitaar leren spelen op latere leeftijd, kan dat?’. Ik zal deze vraag in dit artikel beantwoorden.

Kan ik gitaar leren spelen op latere leeftijd?

Het is een veelgestelde vraag, en het is begrijpelijk dat je deze vraag stelt. Veel dingen kunnen moeilijker zijn om te doen of te leren op latere leeftijd, dus je zou denken dat gitaar leren spelen op latere leeftijd ook moeilijker is.

Eventuele beperkingen

Je kunt tegen eventuele beperkingen aanlopen bij het gitaar leren spelen op latere leeftijd, zoals verminderde kracht en flexibiliteit in je handen, vingers en polsen. Deze beperkingen gelden echter niet voor iedereen. Oefenen is de oplossing!

Ook bij het gitaar leren spelen op latere leeftijd geldt: oefening baart kunst. Door te oefenen wennen je handen, polsen en vingers aan de bewegingen en gaat het steeds gemakkelijker.

Voor jonge beginnende gitaristen geldt ook dat de meeste bewegingen in het begin niet soepel gaan, maar door te oefenen kunnen de benodigde posities worden getraind. Je lichaam raakt hieraan gewend.

Het kan langer duren dan voor iemand met minder levenservaring, maar alleen door het te doen kun je het leren.

Conclusie: gitaar spelen op latere leeftijd

Net als met veel andere dingen komt het grotendeels neer op motivatie. Misschien gaat het aanleren van sommige posities of bewegingen iets moeilijker, maar als je het graag genoeg wilt, zal het je langzaam maar zeker lukken.

Als je eenmaal hebt besloten om gitaar te leren spelen, is de vraag waar je dat het beste kunt doen.

Waar kan ik gitaar leren spelen op latere leeftijd?

Naar mijn mening kun je het beste gitaar leren spelen op latere leeftijd met behulp van de online cursus ‘Leer gitaar spelen in 22 lessen’.

Deze cursus bevat 22 lessen die je in je eigen tempo kunt volgen. Je hebt levenslange toegang tot de lessen en kunt deze naar wens herhalen.

De cursus wordt gegeven door Koen Snoek, een ervaren gitarist met 27 jaar ervaring. Hij heeft al meer dan 4.000 mensen succesvol lesgegeven.

Een voordeel van deze cursus is de voordelige prijs van slechts €77 voor de gehele cursus. Daarnaast biedt Koen een ‘niet goed, geld terug’-garantie van 30 dagen.

Klik hier om de gitaarcursus te bekijken.

Welke beginnersgitaar moet ik kiezen?

Als je hebt besloten om gitaar te leren spelen, is de vraag op welke gitaar je dat het beste kunt doen. Volgens Koen kun je het beste gitaar leren spelen op een akoestische westerngitaar. In mijn artikel ‘Gitaar leren spelen: elektrisch of akoestisch?’ heb ik besproken welke voordelen er zitten aan het beginnen met een akoestische westerngitaar. Ook raad ik goede beginnersgitaren aan.

Veel succes en speelplezier gewenst!

Lees ook onze post met 10 tips voor beginners