Houd je gitaar in goede conditie met D’Addario Humidipak

Een optimale luchtvochtigheid is essentieel voor de conditie van je gitaar, vooral wanneer je hem opbergt in een gitaarkoffer. De Humidipak-serie van D’Addario is speciaal ontworpen om het hout van je gitaar gezond te houden, en voorkomt schade veroorzaakt door zowel te droge als te vochtige lucht.

Houd je gitaar gezond

Te veel vocht of te weinig vocht kan leiden tot ernstige schade aan je gitaar. Te natte lucht kan het hout laten opzwellen, terwijl te droge lucht het hout kan laten splijten of zelfs barsten. D’Addario Humidipak biedt een oplossing voor dit probleem, zodat je je nooit meer zorgen hoeft te maken over het klimaat in de gitaarkoffer.

D’Addario Humidipak Maintain – dagelijks onderhoud

De Humidipak Maintain-serie is ontworpen voor dagelijks onderhoud van je gitaar. Deze zakjes handhaven automatisch een luchtvochtigheid tussen 45% en 50%, het optimale bereik voor de prestaties van je gitaar. De twee-zijdige werking zorgt ervoor dat vocht wordt opgenomen en afgegeven wanneer dat nodig is. Installeer eenvoudigweg twee zakjes in het klankgat en het derde zakje bij de kop van je gitaar. Deze zakjes gaan twee tot zes maanden mee en moeten in een afgesloten ruimte worden bewaard.

D’Addario Humidipak Restore – extreem droge gitaren

De Humidipak Restore kits hebben dezelfde functie als de Maintain kits, namelijk het bevochtigen van je gitaar. Deze kits zijn echter speciaal bedoeld voor extreem droge gitaren. De Restore kits voegen precies de juiste hoeveelheid vocht toe zonder het risico van overbevochtiging. Zodra het vochtgehalte op peil is, kun je overschakelen naar de Maintain zakjes om de vochtigheid onder controle te houden.

D’Addario Humiditrak – automatische vochtigheidsmeter

Voor gitaristen die altijd op de hoogte willen blijven van de vochtigheid van hun instrument, biedt de Humidipak kit ook de Humiditrak. Deze vochtigheidsmeter kan worden gekoppeld aan een smartphone-app die realtime informatie geeft over de vochtigheid van je gitaar. Daarnaast ontvang je push-meldingen bij plotselinge schokken, zodat je ook de veiligheid van je instrument kunt waarborgen.

Zorg ervoor dat je gitaar in optimale conditie blijft met D’Addario Humidipak. Bezoek de website van D’Addario voor meer informatie en bekijk de installatie-video

.

Lees ook onze post met 10 tips voor beginners