Hoe lang duurt het om gitaar te leren spelen?

Het gemiddelde tijdsbestek voor het leren spelen van gitaar

Veel mensen die graag gitaar willen leren spelen, willen graag weten hoe lang het duurt voordat ze daadwerkelijk gitaar kunnen spelen. Deze vraag heeft geen eenduidig antwoord vanwege verschillende factoren die van invloed zijn. Iedereen leert namelijk op een ander tempo en heeft verschillende hoeveelheden tijd beschikbaar om te oefenen. Bovendien kunnen genetische aanleg en talent ook een rol spelen.

Het is begrijpelijk dat mensen die gitaar willen leren hier graag antwoord op willen hebben. Het feit dat je deze vraag stelt, toont aan dat je gemotiveerd bent om te leren, wat natuurlijk positief is.

Hoe lang duurt het om gitaar te leren spelen? Slechts 22 weken!

Voor degenen die graag gitaar willen leren spelen en een inschatting willen hebben van hoelang het duurt om gitaar te leren, is er een optie om een ​​gitaarcursus te volgen die de basis binnen een bepaalde tijd leert. In mijn artikel ‘Online gitaarles – gitaar leren spelen in 22 lessen’ heb ik de gitaarcursus Leer gitaar spelen in 22 lessen uitgebreid beschreven.

Met deze online gitaarcursus leer je gitaar spelen in 22 lessen. Elke week krijg je een nieuwe les. Hierdoor is het mogelijk om de basis van gitaarspelen onder de knie te krijgen binnen slechts 22 weken.

In het eerder genoemde artikel worden ook de voordelen van online gitaarlessen benoemd. Een van de voordelen van deze cursus, Leer gitaar spelen in 22 lessen, is dat het zeer betaalbaar is. Voor slechts € 77 krijg je 22 lessen, wat neerkomt op € 3,50 per les. Dit is aanzienlijk lager dan de gebruikelijke kosten van ‘offline’ gitaarlessen, die meestal tussen de 20 en 30 euro per les vallen.

Daarnaast biedt de gitaarleraar Koen een ‘niet goed, geld terug’-garantie binnen de eerste 30 dagen. Dit financiële risico wordt dus volledig afgedekt als je besluit deze cursus aan te schaffen.

Een ander voordeel van deze online cursus is het feit dat je levenslang, 24/7 toegang hebt tot de lessen. Dit betekent dus dat je de lessen op elk gewenst moment kunt bekijken en herhalen, wanneer dat maar nodig is.

Kijk op de website van de gitaarleraar voor meer informatie over de cursus.

Conclusie

De duur om gitaar te leren spelen verschilt voor iedereen vanwege individuele omstandigheden en leercapaciteiten. Voor degenen die graag gestructureerd willen leren en de basis van het gitaarspelen willen beheersen in een voorspelbare tijd, kan de cursus Leer gitaar spelen in 22 lessen een goede optie zijn. Met betaalbare prijzen en toegang tot de lessen op elk gewenst moment, is het een flexibele manier van leren. Begin vandaag nog met je gitaarleeravontuur en wens je veel plezier en succes toe!

Lees ook onze post met 10 tips voor beginners