Hoe je gitaar speelt zonder noten te kennen

Als je op zoek bent naar manieren om te leren hoe je gitaar kunt spelen zonder notities te kennen, ben je aan het juiste plek gekomen. U kunt akkoorden per oor leren, tabbladen gebruiken of een schaalpatroon volgen. Ongeacht hoe u besluit om te leren spelen, de dagelijkse praktijk is van cruciaal belang voor het beheersen van het instrument. Lees verder voor enkele tips over het leren van gitaarnotities. Lees verder om de beste methode voor u te ontdekken.

Leren op het gehoor

Een van de voordelen van het leren van gitaar op het gehoor is dat het gemakkelijker is om ritme te spelen dan om noten te onthouden. Dit maakt het gemakkelijker om nummers te leren zonder hun aantekeningen te kennen, omdat de meeste gitaristen bekend zijn met het tokkerijpatroon. De sleutel tot het leren van de gitaar is om aandacht te schenken aan de akkoordstijl en je spel te controleren tegen de originele opname. Als je merkt dat je problemen hebt met het leren van de noten, kun je oefenen door de eerste vijf noten van een koor te zingen en je vingers op de frets te tikken om een idee te krijgen van wat het nummer is.

Als je niet zeker bent van je muzikale talent, kun je proberen klassiekers te spelen, die gemakkelijker te leren zijn op het gehoor. Voordat je echter probeert de moeilijkere nummers te leren, moet je jezelf vertrouwd maken met eenvoudige melodieën. Het ontwikkelen van uw relatieve oor vereist geduld en hard werken. Dus, omarm je fouten en schaam je niet als je het eerst verknoeid hebt. Het zal u helpen uw oor na verloop van tijd te ontwikkelen.

Tabs gebruiken

Het gebruik van tabbladen om gitaar te spelen zonder dat de noten een geweldige manier is om nummers te leren waaraan je de noten niet kent. Deze methode heeft echter enkele nadelen. Een daarvan is dat tabbladen de relatie tussen noten en ritme kunnen verdoezelen. Het gebruik van tabbladen voor oefening kan leiden tot verkeerde ritmes. Hier zijn enkele dingen om te onthouden bij het gebruik van tabbladen om te oefenen. Als u tabbladen gebruikt om te oefenen, is het beter om eerst de juiste notities te leren.

Tabs zijn op twee manieren geschreven. De ene is een enkele kolom met een aantal noten ernaast, terwijl de andere een reeks kolommen en lijnen gebruikt om elke string weer te geven. Een enkele kolom tabbladen bevat zes lijnen, waarbij de bovenste regel de hoge E -string en de onderste regel de lage E -string aangeeft. Het is belangrijk om de relaties tussen notities en akkoorden te begrijpen om ervoor te zorgen dat u een juiste notitie speelt.

Met behulp van een schaalpatroon

Het gebruik van een schaalpatroon om gitaar te spelen is een van de beste manieren om aan de slag te gaan met het spelen van gitaar. Schalen beginnen op de tonische noot en eindigen op een noot een of meer octaven hoger dan de startnoot. Schubben worden meestal opstaan of afdalen, maar je wilt misschien ook proberen ze te spelen zonder de tonische tonische noot te herhalen. De patronen bevatten meestal een FRET -nummer, dat u vertelt waar u uw vingers kunt plaatsen. Bovendien zullen niet alle schaalpatronen het FRET -nummer bevatten. Lees verder voor meer informatie over FRET -nummers en hoe deze te gebruiken.

Zodra je de weegschaal hebt geleerd, kun je de akkoorden en akkoordprogressies leren die bij hen zijn gekoppeld. Het leren van de weegschaal helpt je om betere muziek te schrijven, omdat ze je helpen de muzikale structuur achter een nummer te begrijpen. Je kunt ook ideeën afleiden voor riffs, solo’s en licks. Leerschalen geven je ook een grotere waardering voor muziek en helpt je om meer originele muziek te maken.

Akkoorden op het gehoor leren

Een van de grootste voordelen voor het leren op het gehoor is het feit dat het gemakkelijker is om het ritme bij te houden. Hetzelfde geldt voor gitaarakkoorden. Als je een perfecte toonhoogte hebt, kun je notities herkennen zonder enige context. Als je de noten in Metallica -nummers kunt identificeren, ben je al halverwege om op het gehoor te beheersen. Je kunt zelfs op het gehoor gitaar leren spelen door te luisteren naar muziekfragmenten.

Een van de beste manieren om op het gehoor te leren spelen is om te beginnen met een nummer. De meeste nummers gebruiken slechts drie tot vijf akkoorden. Hoewel variatie -akkoorden geweldig zijn, is het leren van een rechte major of minder klein akkoord meestal perfect acceptabel. Je kunt oefenen met het spelen van akkoorden door het openingsgedeelte van een nummer te horen en het verschillende keren te spelen. Dit geeft je meer vertrouwen tijdens het spelen.

Lees ook onze post met 10 tips voor beginners