Hoe gitaarblaren te voorkomen en te genezen

Als je een fervent gitarist bent, is de kans groot dat je op een gegeven moment een pijnlijk incident hebt meegemaakt. Instrumentele verwondingen zoals callusvorming en carpaal tunnelsyndroom kunnen optreden als gevolg van onjuiste techniek, onvoldoende rust of onjuiste houding. Deze chronische omstandigheden kunnen een muzikale carrière verpesten en zelfs leiden tot handicap. Om blaren te voorkomen, volgt u enkele eenvoudige tips om ze te voorkomen en genezing te bevorderen. U kunt een verdovende zalf aanbrengen op de getroffen gebieden of appelazijn gebruiken om genezing te bevorderen.

Het bouwen van eelt binnen handbereik

Na een paar dagen oefenen, kunnen je vingernagels behoorlijk teder worden. De pijn wordt alleen verslechterd als je ze na een dagen pauze opnieuw probeert op te halen. Dit is waar calluses binnenkomen. Deze dikke huidpads op de vingers ontwikkelen zich als gevolg van regelmatig gitaarspel, maar ze groeien niet ’s nachts. In feite kunnen ze zo lang als een maand duren.

Probeer pijnlijke vingers te voorkomen en om een snellere callus -ontwikkeling te bevorderen, probeer op de snaren dicht bij de fret te drukken. Scheer deze eelt niet. Dit kan je vingertoppen scheuren. Gebruik altijd een puimsteen in plaats van een normaal bestand, emery bord of nagelbestand. Vermijd elektrische trimmers of iets dat eruit ziet als een kaasrasp. Hoewel deze geweldig zijn voor manicures, kunnen ze ecluses verzachten en ze nutteloos maken.

Pauzes nemen voordat u spreekt

Het nemen van pauzes voordat je spreekt tijdens het spelen van gitaar is een goed idee omdat het helpt om blaren te voorkomen. Gitaar snaren verslijten de tissues in je vingers en handen. Blaren kunnen pijnlijk zijn, maar ze genezen uiteindelijk in een harde huid. De beste manier om gitaarblaren te voorkomen, is door pauzes te nemen voordat ze voor langdurige periodes spelen. Neem ook pauzes als je pijnlijke vingers hebt die worden gesneden.

Om de vorming van eelt te voorkomen, moet u voor uw vingers zorgen. Een warme douche en een lange pauze voordat gitaar wordt gespeeld, kan helpen om eelt te losmaken. U kunt ook de dode huid afsnijden met een medische lijm of deze verwijderen met behulp van een pick. Anders kunt u een verband of superlijm over de open blaren toepassen. Bovendien kunt u overwegen een beschermende laag over het getroffen gebied toe te passen zonder de toon te veranderen.

Schuurpapier gebruiken

Er is een veel voorkomende misvatting dat eelt zich ’s nachts zal vormen. E -eelt vormt echter wel, en zodra je ze ontwikkelt, zul je het spelen van gitaar veel gemakkelijker vinden. Sommige gitaristen zweren door hun vingerhuid met schuurpapier af te leggen, maar deze praktijk vernietigt je voortgang door de druk te vernietigen die nodig is om eelt te vormen. Een andere mythe is het bedekken van je vingertoppen met superglue. Deze methode kan zelfs tot meer kwaad dan goed leiden.

Een veel voorkomende fout die gitaristen maken, is het gebruik van superglue op hun vingertips om ze droog te houden. Dit werkt door een dunne laag huid te creëren over pijnlijke gebieden. Maar hoewel Superglue een extreem handige laatste redmiddel is, helpt het niet het probleem van het ontwikkelen van eelt. Als je niet kunt leven zonder je gitaar te spelen, gebruik dan deze techniek niet. Gebruik in plaats daarvan een pleister.

Zoutwater gebruiken

Als u blaren op uw vingers hebt, is een van de meest effectieve manieren om de pijn te verminderen door een warme oplossing van zout water te gebruiken. Deze remedie helpt de ruwe patches te drogen, maar je moet 10 minuten wachten voordat je speelt. Nadat het water is afgekoeld, kunt u een stuk superlijm op de blaar aanbrengen en het laten drogen. Wanneer de patch eraf komt, kunt u een nieuwe aanbrengen of deze repareren met tape.

Hoewel eelt dat niet ’s nachts ontstaat, zullen ze zich uiteindelijk als je vaak gitaar spelen, ze zich uiteindelijk vormen. Een callus is gewoon een huid die is genezen door herhaalde wrijving. Blaren zullen uiteindelijk genezen en worden vervangen door een strengere huid, maar je moet de frequentie van het spelen verminderen totdat de blaren niet langer pijnlijk zijn. Zodra ze zijn genezen, kun je normale activiteiten hervatten. Als u het zich niet kunt veroorloven om te wachten, kunt u een actueel anesthetisch product gebruiken. De crème moet echter benzocaïne bevatten.

Met ontsmettende alcohol

Veel muzikanten lijden aan gitaarblaren en eelt, en het gebruik van ontsmettingsalcohol om de pijn te verlichten is een manier om er vanaf te komen. De alcohol uitdrogen de huid op de vingers en helpt hen te verharden, waardoor de pijn wordt verlicht. Wrijf de alcohol in het getroffen gebied met een wattenstaafje drie tot vier keer per dag. Een andere methode om gitaarblaarpijn te verlichten, is om de vingertop in een kom met zout water te dopen, wat helpt om de huid te verharden.

Ongeacht of je al een tijdje gitaar speelt, je hebt waarschijnlijk gitaarblaren ervaren. Deze kleine, verhoogde laesies bevatten vloeistof onder de huid en worden veroorzaakt door wrijving. Blaren kunnen pijnlijk zijn en moeten meteen worden behandeld. Na de behandeling zal de huid sterker worden en in staat zijn om toekomstige blaarvorming te weerstaan. Maar als je niet zeker weet hoe je gitaarblaren moet behandelen, probeer dan eerst deze tips!

Lees ook onze post met 10 tips voor beginners