Hoe gitaarakkoorden te leren

Het leren van gitaarakkoorden is niet zo moeilijk als je misschien denkt. Of je nu een beginner of een professional bent, er zijn verschillende technieken die je kunt gebruiken om gitaarakkoorden te leren. Dit artikel geeft u een overzicht van verschillende van de meest voorkomende soorten gitaarakkoorden, waaronder Open D, vereenvoudigde/shell en Open A. Om het meeste uit deze tools te halen, moet u eerst de basisprincipes van elk type gitaarakkoord beheersen.

Open akkoorden

Open akkoorden zijn gitaarakkoorden die een open string gebruiken. Beginners moeten beginnen met het leren van open gitaarakkoorden om hun vaardigheden en kennis te vergroten. Deze akkoorden staan ook bekend als akkoorden van de eerste positie en stellen de speler in staat om talloze nummers te spelen zonder zich zorgen te maken over vingerkracht. Leer open gitaarakkoorden met je wijsvinger terwijl deze vinger alle akkoordvormen verbindt. Bekijk de video hieronder voor meer informatie over open gitaarakkoorden!

De vijf vormen die worden gebruikt in open gitaarakkoorden zijn D, G, C en E. Zodra je deze vormen beheerst, kun je zowat elk nummer spelen. Je kunt ook een CAPO gebruiken bij het spelen van open gitaarakkoorden. Het F/C -akkoord is een tijdelijke vervanging voor F Major en wordt meestal gespeeld met de Barre -techniek. Het C -akkoord wordt ook vaak gebruikt in open gitaarakkoorden. Open gitaarakkoorden spelen kunnen extreem de moeite waard zijn en kunnen leiden tot een carrière in muziek!

Vereenvoudigde/shell -akkoorden

Een idee krijgen van de meest elementaire, gemakkelijkste gitaarakkoorden kan moeilijk zijn, maar Shell Voicings kunnen je een voordeel geven ten opzichte van de rest. Deze gitaarakkoorden bevatten rootnotities op de 6e, 5e en vierde snaren. Door Shell Voicings te combineren, kunt u een eenvoudige akkoordprogressie bouwen, waardoor de 3e en 7e dicht bij elkaar blijven. Bovendien kunt u akkoordextensies gebruiken om interessantere voicings te creëren.

Als je geen beginnersgitarist bent, zul je merken dat het leren van vereenvoudigde/shell voicings een zeer effectieve manier is om je gitaarspelvaardigheid op te bouwen. Het is gemakkelijker om te spelen en klinkt goed terwijl je akkoordformules leren. Shell Voicings helpen u ook akkoordkwaliteiten te breken met zware vervorming en effecten. Aangezien je aan het leren van akkoorden die alleen de essentiële noten bevatten, klinken shell -voicings nog beter dan standaard voicings.

Open D -akkoorden

Een van de gemakkelijkste gitaarstemmingen om te spelen is open D. Met deze afstemming kunt u akkoordvormen spelen op een enkele snaar, meestal de vijfde snaar. Deze afstemming is ook geweldig voor het schrijven en arrangeren. Open D heeft een paar onnauwkeurigheden, maar het heeft wel wat informatie die gitaristen zouden moeten weten. Leer open D -gitaarakkoorden om deze akkoorden te beheersen. Als je nieuw bent om D gitaarafstemming te openen, zou je het populaire nummer Big Yellow Taxi in een mum van tijd moeten kunnen spelen.

Wanneer je dit akkoord speelt, klinkt het als een E7. Het is een variatie van het grote akkoord, en de topnoot is een platte noot in plaats van een natuurlijke. De eerste vinger moet over de fret blijven en de vierde vinger moet de hoge noot spelen. Nadat u dit open D -akkoord onder de knie hebt, kunt u het gebruiken in elke D -akkoordprogressie. Hieronder staan hieronder enkele van de open D -gitaarakkoorden.

Open een akkoorden

Leer een gitaarakkoorden open zodat je dit klassieke melodie kunt spelen. Het is een uitdagend akkoord om te spelen omdat het drie noten heeft. Om dit probleem op te lossen, oefen je de notities om te schakelen. Probeer weg te blijven van het aanraken van de aangrenzende snaren bij het spelen van dit akkoord. Als u de aangrenzende snaren aanraakt, wordt de string vochtig en raakt deze niet. De gitaar tokkelen moet stevig en zelfs zijn. Hetzelfde principe is van toepassing bij het spelen van het open een gitaarakkoord.

De eerste stap naar het leren van open gitaarakkoorden is om de basisnotities en intervallen te leren. De meeste open akkoorden worden gespeeld met een capo. Je kunt ook proberen f grote nummers te spelen met een F/C -akkoord. Dit type akkoord wordt gespeeld met behulp van de Barre -techniek. Deze techniek wordt gebruikt om een groot akkoord tijdelijk te vervangen. Zodra u de basisprincipes kent, kunt u verder gaan om gitaarakkoorden te openen. Het proces van het leren van deze akkoorden kost tijd, geduld en veel oefening.

Lees ook onze post met 10 tips voor beginners