Hoe gitaar te spelen voor beginners

Als je een beginner bent, heb je je waarschijnlijk afgevraagd hoe je aan de slag kunt gaan met het spelen van gitaar. Er zijn verschillende dingen die je kunt doen om de gitaar te leren en je speelvaardigheden te verbeteren. Oefen met het fretten van notities, leer hoe u akkoorddiagrammen kunt lezen en leer zelfs enkele basistoestromerijpatronen. Hier zijn enkele tips om u op weg te helpen:

Oefen freting notes

Wanneer je voor het eerst leert hoe je gitaar moet spelen, lijken fretnotities een buitenlands concept. Het maken van de noten is echter een van de belangrijkste aspecten van leren om gitaar te spelen. U moet niet vergeten dat fretsnotities zijn samengesteld uit zes snaren, genummerd van de dikste tot de dunste. Dit komt omdat de dikste snaar de lage E is, en de dunste snaar de hoge E is, als zodanig, zal het omgekeerd maken van de noten moeilijk voor je zijn, en het kan behoorlijk verwarrend voor je zijn om de gitaar op die manier te spelen.

Om fretingnotities te oefenen, moet je de gitaar met beide handen vasthouden en beide handen gebruiken. Dit maakt het gemakkelijker voor u om dubbele stops te spelen. Het gebruik van twee handen is ook een uitstekende methode om te leren hoe je gitaar kunt spelen, dus begin met het gebruik van je dominante hand om de gitaar vast te houden. Train vervolgens uw niet-dominante hand om de noten te maken. Vergeet niet om de duim en de middelvinger naar het lichaam te houden, terwijl uw index en middelvinger respectievelijk op de eerste en tweede fret moeten zijn.

Akkoorden leren

Er zijn een paar belangrijke tips voor het leren van akkoorden voor beginners. U moet er bijvoorbeeld voor zorgen dat u oefent met een metronoom ingesteld op 80 of 85 bpm, zodat u kunt horen hoe snel uw handen bewegen en of u het akkoord doet, verandert correct. Zorg er tijdens het oefenen voor dat u fouten maakt door uw hand uit de akkoordvorm te veel te tillen. Het is ook belangrijk om de namen van de akkoorden te kennen, zodat je het nummer correct kunt spelen.

De volgende stap in het leren van gitaarakkoorden is om zich te concentreren op de timing. Timing is een van de belangrijkste aspecten van het spelen van elk akkoord. Oefen op tijd om gitaarakkoorden te spelen met de beat, wat betekent dat de juiste hoeveelheid vingers wordt gebruikt. Deze oefening vereist dat u op een bepaald tijdstip naar het volgende akkoord overschakelt. Als je bijvoorbeeld C Major speelt, moet je vijf snaren spelen. Je kunt ook dezelfde techniek oefenen met G Major, waar je vijf snaren speelt.

Akkoorddiagrammen lezen

Het goede nieuws voor beginnende gitaristen is dat het lezen van akkoorddiagrammen eenvoudig en intuïtief is. Hoe eerder een beginner begint te spelen, hoe beter;Hoe meer het in hun hoofd steekt. Naast akkoorddiagrammen zal het visualiseren van de Gitars -toets hen helpen om te zien hoe alle zes snaren zijn gerangschikt en hoe FRET -indicatoren en vingeraantallen kunnen worden geïdentificeerd. Ondanks het feit dat akkoorddiagrammen er misschien niet zo mooi uitzien als tablatuur, zijn ze een nuttig hulpmiddel om nieuwe nummers te leren.

Het eerste wat u moet weten bij het lezen van een akkoorddiagram is waar u naar moet zoeken. Meestal zijn er symbolen bovenaan het diagram die aangeven welke snaren open en gesloten zijn. Deze symbolen zijn vaak nummers of vingernamen, waardoor het voor beginners gemakkelijker wordt om te bepalen welke snaren ze moeten spelen. Als u geen nummers ziet, is het het beste om de namen van de snaren en het nummer van de frets te onthouden.

Strumpatronen beoefenen

Het basisritme van gitaarspel omvat het afwisselen van op en neer slagen van de pick. De V op de & in de afbeelding vertegenwoordigt een upstroke, maar deze kan ook allemaal worden afgespeeld. Bij het oefenen van ritme is het essentieel om een metronoom te gebruiken. De metronoom helpt je je snelheid bij te houden, dus wees niet bang om met een langzamere snelheid te spelen als je moeite hebt om het te volgen.

Bij het spelen van de UP -strum moet je bijvoorbeeld alle vier de reeksen tegelijkertijd raken, elke dalende wisselen met een up. Deze tokkelende stijl is monotoon, maar produceert een krachtig geluid. Je moet dit tokkelenpatroon met een metronoom oefenen en het nummer spelen zonder het complex te laten klinken. Zodra je leert hoe je de UP -strum kunt spelen, zul je in de toekomst klaar zijn voor meer geavanceerde tokkelenstijlen.

Ongemak vermijden

Wanneer je gitaar leert spelen, moet je vermijden om iets te doen dat ongemak veroorzaakt, vooral als het gaat om je vingers of handen. Er zijn enkele technieken die pijnlijk of ongemakkelijk kunnen zijn, dus je moet ze vermijden totdat je een goed begrip van je lichaam hebt en hoe je ermee om moet gaan. In plaats van alle stijlen tegelijk te beheersen, moet u zich concentreren op één stijl die voor u werkt. Je kunt altijd heen en weer schakelen tussen de twee stijlen naarmate je vordert.

Polspijn is een ander veel voorkomend probleem bij gitaristen. Dit is een gevolg van een slechte techniek. Het goede nieuws is dat de meeste gitaarpijn te voorkomen is. De eerste stap bij het corrigeren van gitaarpolspijn is om het hoofd van het instrument omhoog te wijzen. Dit maakt de gitaar dichter bij de hand van de gitaristen tijdens het fretten en vermindert de hoeveelheid bocht in de pols tijdens het proces. Bovendien moet uw plukarm diagonaal voor het lichaam zijn, zodat uw pols niet gebogen is.

Lees ook onze post met 10 tips voor beginners