Hoe gitaar te spelen met lange nagels

Lange nagels op de frettende hand van de gitaar kunnen problemen veroorzaken tijdens het spelen. Gitaar fretting is een delicate oefening die lange, schone nagels vereist om de snaren in harmonie te houden. Antoine Dufour, Dolly Parton en Erik Mongrain spelen allemaal met lange nagels op hun handen. Ze hebben echter allemaal een paar tips voor gitaristen. Hier zijn een paar. Genieten van! Tot het volgende artikel, houd je nagels kort!

Dolly Parton is een icoon die de kunst van het spelen van gitaar met lange acrylnagels beheerst. Haar gitaarstemming is open, wat betekent dat het niet nodig is om akkoorden te spelen. Ze gebruikt Barre -akkoordveranderingen, zoals Grace Potter doet. Helaas is er heel weinig beelden van Dolly die gitaar speelt met lange nagels op haar YouTube -kanaal. Chet Atkins, een van Dollys -fans, legt uit waarom spelen met lange nagels moeilijk kan zijn.

Lange nagels kunnen het moeilijk maken om op tonen goed te maken. Fretsing onder een hoek vermindert behendigheid op de toets en kan gewrichtspijn veroorzaken. Gelukkig zijn dolly partons acrylnagels lang genoeg dat ze standaard akkoorden gemakkelijk kan maken. Het is echter niet zo eenvoudig als spelen met lange nagels. Het kost tijd en oefening om comfortabel te worden met fretten met lange nagels.

Dolly Parton speelde haar gitaar met lange nagels omdat haar familie in een hut leefde zonder stromend water. Ze groeide op om naar traditionele volksliedjes uit de Oude Wereld te luisteren en leerde alleen spelen. Haar oom was ook een muzikant en moedigde haar aan om muziek na te streven en haar te helpen haar eerste platencontract te krijgen. Het was een gelukkige jeugd voor Dolly en Shes wordt gecrediteerd voor het inspireren van vele anderen.

Antoine Dufour is een YouTube -sensatie geworden met zijn unieke speelstijl, inclusief het gebruik van nep -vingernagels en het dragen van verlovingsringen op zijn rechterindex en ringvingers. Onder zijn gitaartechnieken is het spelen van hamer-ons met de vingertoppen van zijn linkerhand en Rasqueados met zijn rechter. De onderstaande video toont Dufours -techniek. Je kunt er meer over leren op de Wilson Center Guitar Festivals -website.

Eric Mongrine

Er is een zekere kunst om gitaar te spelen zonder vingernagels. Lange vingernagels kunnen het moeilijk maken om bepaalde gitaarstijlen te spelen, zoals Fingertyle. Lange vingernagels hebben echter verschillende voordelen. Lange nagels kunnen bijvoorbeeld betere, krachtigere tonen creëren. Het hebben van lange vingernagels kunnen drastische veranderingen in uw speelstijl vereisen, maar de voordelen van het hebben van lange vingernagels zijn veel.

Een manier om met lange vingernagels te spelen, is door een open afstemming te gebruiken. Hierdoor kan de vinger van de snaren de snaren oversteken zonder de gitaar te beschadigen. Veel gitaristen met lange vingernagels geven de voorkeur aan open afstemming. De gitaristen nagels overtreden ook een schoonheidsregel in de kardinaal. Sommige muzikanten dragen make -up, zelfs tijdens het slapen. Sommige gitaristen kunnen zelfs bedekt zijn met acrylnagels. Dolly Parton speelt bijvoorbeeld gitaar met lange nagels.

Lees ook onze post met 10 tips voor beginners