Hoe de gitaar goed te spelen voor de hersenen

Het is bewezen dat het spelen van gitaar verschillende voordelen heeft voor de hersenen. Hier zijn er maar een paar. Gitaarspel verbetert je probleemoplossende vaardigheden, verlaagt je angst, helpt je je intuïtie te ontwikkelen en helpt je een beter seksleven te hebben. Leer nu hoe je gitaar kunt spelen om alle voordelen te plukken! En vergeet niet het leuke deel: het hoeft niet veel geld te kosten!

Vermindert angst

Muziek heeft een krachtig effect op ons lichaam en emoties. Luisteren naar snelle nummers verhoogt de alertheid, terwijl langzame degenen ons helpen ontspannen en stress verlichten. Het spelen van gitaar helpt ons om stress te beheren, en het verbetert ook ons geheugen. Door muziek te spelen, kunnen we al onze zorgen en angsten een tijdje vergeten. Dit artikel bespreekt de voordelen van het spelen van gitaar en het verminderen van angst tijdens het leren ervan.

Als u overmatige angst ervaart voordat u optreden, wilt u misschien overwegen professionele hulp te zoeken. Muziekprestaties zijn gebruikelijk bij gitaarstudenten, en sommige psychologen zijn gespecialiseerd in de behandeling ervan. Om je angst te verminderen, moet je je triggers herkennen en je vervolgens concentreren op het leren van een stuk dat niet hetzelfde niveau van stress vereist. Het leren van een minder uitdagend stuk zal je ook helpen om over angst te komen voor een uitvoering. Als je een Acapella -stuk speelt, kun je de techniek gebruiken om je op de muziek te concentreren.

Verbetert probleemoplossende vaardigheden

Muziek speelt een belangrijke rol in de hersenen. Het leren van een instrument verbetert het kortetermijngeheugen en helpt bij het oplossen van probleemoplossende vaardigheden. De constante praktijk van nieuwe vaardigheden versterkt de hippocampus, het gebied van de hersenen geassocieerd met geheugen. Het leren van een instrument zoals de gitaar helpt de hippocampus te groeien. Dat komt omdat het leren van muziek helpt bij het ontwikkelen en versterken van het kortetermijngeheugen van de hersenen. Gitaar spelen helpt ook bij het kortetermijngeheugen.

Studie na studie heeft aangetoond dat het leren spelen van gitaar IQ helpt verbeteren. Hersenen van muzikanten hebben grotere hippocampussen dan mensen zonder muzikale training. Als gevolg hiervan hebben ze hogere niveaus van grijze stof dan niet-muzikanten. Deze toename van het hersenvolume vertalen zich in verbeterde probleemoplossende vaardigheden. Als bonus is het spelen van een instrument een uitstekende manier om indruk te maken op vrienden op feestjes. En als je overweegt om een carrière in de muziek na te streven, waarom zou je dan niet overwegen om gitaar te spelen?

Verbetert het seksleven

De gitaar heeft veel voordelen voor je seksleven, maar het is niet alleen het vermogen om het te spelen die de sex -appeal vergroot. Muziek spelen stimuleert ook de grijze materie in de hersenen, wat je sex -appeal verhoogt. Naast het stimuleren van je hersenen, speelt het spelen van gitaar releases dopamine, een chemische stof die verband houdt met motivatie en versterking. Naast het verbeteren van sex -appeal, is het spelen van gitaar ook goed voor je gezondheid.

Een studie gepubliceerd in de psychologie van Music Journal suggereert dat het spelen van gitaar je seksleven kan verbeteren. Er is aangetoond dat vrouwen vaak gitaristen associëren met slim, atletisch en succesvol. Hoewel gitaarspel niet het enige voordeel is van het spelen van gitaar, is het absoluut een enorme vertrouwensbooster. Veel vrouwen associëren gitaristen met een hoger sociaal succes en verdienen kracht. Het is niet moeilijk om te zien waarom het spelen van gitaar je seksleven zou kunnen verbeteren.

Helpt intuïtie te ontwikkelen

Leren hoe je gitaar kunt spelen, kan je intuïtie ontwikkelen. Het vereist veel focus en concentratie om te spelen, maar het proces geeft je een controle over je eigen vaardigheden. Als je alleen oefent, heb je geen afleiding om je zorgen over te maken, zodat je kunt oefenen in een stressvrije omgeving. Je kunt ook oefenen met je vrienden om je vaardigheden verder te ontwikkelen. En het beste is dat het erg leuk is!

Gitaar spelen stimuleert het gebied van de hersenen dat de rechter- en linkerhelften verbindt. Door dit gebied te stimuleren, ontwikkelen gitaristen meer logische en creatieve vaardigheden, zoals geheugen en probleemoplossing. Hoewel dit misschien een beetje vreemd klinkt, is het waar. Veel gitaristen verbeteren zelfs onbewust hun cognitieve mogelijkheden door een muzikale gewoonte te leren. Gitaristen die gitaar ritmisch spelen, zingen bijvoorbeeld om informatie aan het geheugen te plegen.

Lees ook onze post met 10 tips voor beginners