HET VOX Valvenergy Mystic Edge distortion/overdrive pedaal: Een Legendarische Klank in Pedal-Formaat

Het VOX Valvenergy Mystic Edge distortion/overdrive pedaal heeft de klanken van de beroemde VOX AC30 versterker weten te vangen in een compacte stompbox. Met zijn karakteristieke kleur en kenmerkende merknaam is dit pedaal op het eerste gezicht al herkenbaar. Maar dit pedaal is veel meer dan slechts een kloon; het is een revolutionair product dankzij de Nutube-technologie. Deze technologie maakt gebruik van een buis die energiezuiniger, compacter en stabieler is dan zijn traditionele tegenhanger, terwijl alle voordelen behouden blijven. Hij gebruikt dezelfde technologie die de Valvenergy-serie aandrijft.

Technologische hoogstandjes

De Mystic Edge heeft een scala aan regelaars waarmee je het geluid naar je hand kunt zetten. Zo zijn er regelaars voor Gain, Volume, Treble, Bass, Bright en Tone Cut. De Gain-regelaar bepaalt de hoeveelheid vervorming, terwijl de Volume-regelaar het algehele volume regelt. Met de Treble en Bass-regelaars kun je het hoog en laag in je geluid aanpassen. De Bright-schakelaar zorgt voor diverse distortion-karakteristieken die aan je spel kunnen worden toegevoegd. Maar de bijzonderste van allemaal is misschien wel de Tone Cut-regelaar. Deze regelaar bepaalt de gehele frequentiecurve en zorgt voor nog meer controle over je geluid.

Analoog circuit

Net als alle andere pedalen uit de Valvenergy-serie beschikt de Mystic Edge over een volledig analoge circuit. Hierbij wordt het interne spanningsniveau van 9 volt verhoogd tot 15 volt. Dit geeft het pedaal meer headroom en klinkt levendiger. Hierdoor kan het pedaal gemakkelijk je spel volgen en reageren op je aanslag. Of je nu noot voor noot speelt of heftige akkoorden produceert, de Mystic Edge verschijnt als jouw vaste sonic compaan.

Kwaliteit en Praktische Eigenschappen

Het Mystic Edge-pedaal wordt geleverd met alle functies en eigenschappen die je zou verwachten van een hoogwaardig effectpedaal van Valvenergy. Met zijn metalen behuizing kan dit pedaal wel tegen een stootje en is ideaal om in je pedalboard te integreren. Dankzij zijn robuustheid kun je erop vertrouwen dat het pedaal lang meegaat en veilig is, zelfs tijdens intensieve tournees en optredens.

Zauberhafte Klänge}

Gitaar benodigdheden worden meestal weerspiegeld in hoge prijzen, maar VOX biedt de Mystic Edge tegen een betaalbare prijs aan. Met een prijs van €160 (EUR) biedt dit pedaal een onovertroffen waarde voor zijn prijsklasse. De aanschaf van de Mystic Edge geeft je snel toegang tot de grootse tonen die VOX-muzikanten wereldwijd kennen en beminnen. Het is een ideale toevoeging voor je arsenaal aan effectpedalen, of je nu een ervaren gitarist bent of net begint.

Bekijk op BAX Shop

Lees ook onze post met 10 tips voor beginners