Gretsch G5622T Electromatic Centerblock DC Single Barrel Burst semi-akoestische gitaar: Klassieke klank met eigenzinnig karakter

In de Electromatic serie biedt Gretsch de G5622T met onder andere twee Black Top Broad’Tron elementen, een GraphTech Nubone topkam en een gelicenseerde Bigsby B70 tremolo-brug. Het sparren centerblock gaat ongewilde feedback bij deze semi-akoestische gitaar tegen.

De vintage Gretsch gitaarklank wordt robuust, dynamisch en gedefinieerd versterkt en is nauwgezet naar je eigen smaak in te stellen met de bekende toonregeling met een twee losse volumes, drie-standenschakelaar, een master tone en een master volume met treble bleed circuit.

Naast die vertrouwde sound voor stijlen zoals rockabilly, country en rock, kun je tevens genieten van het authentieke uiterlijk en het prettige speelcomfort van deze Gretsch semi-hollow voor een uitstekende prijs.

De specificaties van de Gretsch G5622T

– Merk: Gretsch

– Model: G5622T Electromatic Centerblock DC Single Barrel Burst

– Elementen: Twee Black Top Broad’Tron elementen

– Topkam: GraphTech Nubone

– Tremolo-brug: Gelicenseerde Bigsby B70

– Centerblock: Spar

Veelzijdige klank

Met de Gretsch G5622T krijg je toegang tot de speciale klank die kenmerkend is voor Gretsch, maar dan met een zachtere, heldere klank door het semi-hollow ontwerp. De Black Top Broad’Tron elementen bieden een breed spectrum aan geluid, van vintage warmte tot heldere en krachtige tonen.

Met de verschillende bedieningselementen kun je de klank naar jouw smaak aanpassen. Er zijn twee losse volume-regelaars, een drie-standenschakelaar, een master tone en een master volume met treble bleed circuit voor eenvoudige toonregeling.

Bouwkwaliteit en speelcomfort

Gretsch staat bekend om zijn hoogwaardige vakmanschap en de G5622T is geen uitzondering. Met de combinatie van een sparren centerblock en een gelicenseerde Bigsby B70 tremolo-brug biedt deze gitaar uitstekende sustain en stabiliteit, en de GraphTech Nubone topkam zorgt voor een soepele speelervaring.

De semi-hollow body geeft deze gitaar niet alleen een uniek uiterlijk, maar zorgt ook voor een lichtgewichte en comfortabele speelervaring. Hierdoor is hij perfect geschikt voor lange speelsessies en optredens.

Authentiek uiterlijk

De Gretsch G5622T heeft een klassiek uiterlijk, met onder andere een krachtige Single Barrel Burst-afwerking en het iconische Gretsch-logo op de headstock. De vintage uitstraling wordt verder versterkt door de aanwezigheid van een tremolo-brug en F-holes op de body.

Met deze semi-akoestische gitaar haal je niet alleen een instrument van hoge kwaliteit in huis, maar ook een artistiek statement.

Bekijk op BAX Shop

Lees ook onze post met 10 tips voor beginners