Gitaarles Utrecht

Gitaarles Utrecht

Rock and Roll
Kun jij ook zo genieten van die lekkere solo’s van gitaristen? Wat te denken van Slash van de band Guns N Roses in het nummer November Rain. Een echte klassieker en wat een geluid. Het beeld is helemaal magisch door de clip die er bij hoort.

Of van de gitaargeluiden van de Dire Straits. Heerlijk toch.

Zelf gitaar spelen
Zou het dan niet gaaf zijn om zelf ook zo te kunnen spelen op een elektrisch gitaar? Zo goed worden als de echte popsterren is wellicht wat hoog gegrepen, maar proberen kun je het altijd toch?

πŸ‘‰πŸ‘‰ Bekijk de beste starter sets hier! πŸ‘ˆπŸ‘ˆ

Gitaarles Utrecht

Gitaarles Utrecht nemen is geen probleem. Er zijn meerdere goede aanbieders die je gericht kunnen leren gitaren spelen. En dan zeker specifiek op een elektrisch gitaar.

Hierbij kunnen we een aantal tips geven alvast om goed te leren spelen.

1. Kies een gitaar die je mooi vind
Vaak hebben muziekscholen een aantal elektrische gitaren staan waarmee je mag lessen. Laat je goed adviseren door je leraar of lerares welk gitaar voor jou het meest geschikt is om mee te beginnen.
Heeft jouw muziekschool of lesaanbieder nou geen gitaar, dan kun je er wellicht eentje lenen van een vriend of familielid.

2. Afstelling van het gitaar
Het begint eigenlijk allemaal met de afstelling van het gitaar. Als deze niet goed is, zul je er ook geen goed geluid uit krijgen. Laat je dus als eerste leren hoe je een gitaar goed kunt afstellen en hoe je kunt horen wanneer je het goede niveau bereikt hebt.

3. Makkelijk beginnen
Begin met makkelijke kleine stukken. Heb niet de drang om gelijk ene heel november zoals November Rain mee te willen spelen. Natuurlijk zou je dat het liefst morgen al doen, maar dat is een illusie. Begin met makkelijke klanken en bouw dit geleidelijk aan op. Tot dat je een bepaald muzieknummer in zijn geheel kunt meespelen.

4. Effectpedalen voor een later moment
Laat de effectpedalen ook nog even achterwege. Werken met de effectpedalen klinkt en lijkt natuurlijk heel stoer, maar het kan er ook voor zorgen dat het spelen van foutieve klanken op je gitaar niet meer te horen zijn. En dat wil je uiteindelijk niet. Je wilt er naar toe dat het geluid dat je produceert zuiver is.

5. Heel veel oefenen
Het belangrijkste is heel veel te oefenen. Dan komt de vooruitgang vanzelf.

Heel veel succes en plezier

πŸ‘‰πŸ‘‰ Bekijk de beste starter sets hier! πŸ‘ˆπŸ‘ˆ

Lees ook onze post met 10 tips voor beginners