Gitaar spelen met je linkerhand

Als je wilt leren hoe je de gitaar met je linkerhand wilt spelen, ben je aan het juiste punt gekomen. Dit artikel geeft je instructies voor het plaatsen van de gitaar op je linkerbeen, de voordelen van het spelen van de gitaar met je linkerhand en de kosten van een linkshandige gitaar. Bovendien leert u hoe u de gitaar moet positioneren zodat de gitaarhals evenwijdig aan de vloer is.

Leren gitaar spelen met je linkerhand

Je kunt beginnen met het leren spelen van gitaar met je linkerhand door de vingers aan je rechterhand aan te passen. De eerste stap is om je duim rond de achterkant van de gitaar te plaatsen, zodat je vingers niet overlappen op alle snaren. U kunt vervolgens uw vinger uit de gitaar verwijderen, zodat u de akkoorden kunt reinigen. Nadat je je duim rond de achterkant hebt geplaatst, is het tijd om naar de volgende stap te gaan.

De meeste gitaristen zijn rechtshandig. Als je linkshandig bent, moet je weten dat het leren spelen van gitaar met je linkerhand een moeilijk proces kan zijn. De beste manier om dit te overwinnen is om zo snel mogelijk met omgekeerde metingen te leren. De meeste gitaren zijn ontworpen voor rechtshandige spelers, dus je moet heel voorzichtig zijn met je instrument en je uiterst bewust zijn van de positionering van je gitaren.

De gitaar op het linkerbeen positioneren

Bij het spelen van gitaar is het belangrijk om de horizontale positie te vermijden. Hoewel dit intuïtief kan zijn, plaatst het de fretting hand verder weg van het bodyscentrum van de zwaartekracht. De optimale gitaarpositie houdt je armen dicht bij je zwaartepunt. Het volgende zijn enkele tips voor het spelen van gitaar tijdens het staan. Leer hoe je rechtop kunt staan om de meest comfortabele en natuurlijke positie te krijgen. Je zult jezelf later bedanken voor het volgen van deze tips.

Houd eerst uw lichaam in de juiste positie. Het is cruciaal om de gitaarriem te gebruiken bij het spelen van gitaar. Hiermee kunt u uw handen vrij houden en voorkomt dat u de controle over uw instrument verliest. Zorg ervoor dat de riem dezelfde lengte heeft als je benen en niet glijdt. Je moet de gitaar op het linkerbeen houden tijdens het spelen om spanning te voorkomen en je arm op natuurlijke wijze te laten bewegen. Je kunt deze positie ook oefenen met behulp van een spiegel of video die jezelf opneemt om te zien of je goed zit.

Voordelen van leren spelen met je linkerhand

Het eerste voordeel van het leren spelen van gitaar is de toegenomen mentale activiteit. Het uitvoeren van complexe nummers en patronen vereist een goede hand-oog coördinatie. Leren om gitaar te spelen, moet je ontelbare akkoordvormen en schaalpatronen onthouden. Deze activiteit vereist concentratie, die gunstig is voor veel verschillende aspecten van je leven. Bovendien verhoogt het leren spelen van gitaar je behendigheid en verhoogt je geheugen. Dit kan uiterst voordelig zijn voor uw academische en professionele carrières.

Een ander voordeel van het leren spelen van gitaar wanneer je linkshandig bent, is het gemak van het spelen van gitaar. Omdat gitaren worden gemaakt met linkshandige spelers in gedachten, kunnen linkshandige mensen elke gitaar spelen. Het is veel gemakkelijker om akkoorden en tabbladen te leren wanneer je linkshandig bent. Bovendien kun je sneller leren. Het leren van gitaar met de linkshandige hand maakt je muzikale carrière beter!

Kosten van een linkshandige gitaar

De meeste grote gitaarmerken brengen geen extra kosten in rekening voor linkshandige modellen. Sommigen doen dat echter, en het merk Suhr is er een van. Over het algemeen kost een linkshandige gitaar ongeveer 10% meer dan een rechtshandige. Omdat slechts 10% van de bevolking een linkshandig instrument speelt, is dit logisch. Bovendien, omdat veel mensen leren de standaardgitaar te spelen, wil het bedrijf hun machines niet resetten telkens wanneer een linkshandig model wordt verkocht.

Grote gitaarbedrijven gebruiken CNC -machines om gitaren te maken. Deze machines vereisen intense programmering en resulteren in extreem nauwkeurige bezuinigingen en vormen. Het maken van linkshandige gitaren is echter veel ingewikkelder, waardoor meer mankracht en hogere kosten nodig zijn. Ook zijn sommige medewerkers misschien niet bekend met linkshandige gitaren, dus moeten ze worden getraind. Dit zal de kosten van de gitaar verhogen en kan betekenen dat u een geheel nieuwe gitaar moet bestellen.

Leren eerste positie akkoorden

Als je aan de linkerhand bent, is het leren van de eerste positie op de gitaar eenvoudig. Je hoeft alleen maar de juiste handhouding te onthouden wanneer je gitaar speelt. De duim fungeert als een anker terwijl hij naar beneden drukt met een vingertop. Als je met je vingertop naar beneden drukt, wordt de meeste druk uitgeoefend, dus oefen dagelijks om spiergeheugen te ontwikkelen. Het leren van deze handpositie is een goede eerste stap in de richting van het beheersen van gitaarspel.

De juiste manier om een gitaar vast te houden voor de eerste positie is vergelijkbaar met het vasthouden van een appel of honkbal. Je plaatst je wijsvinger op de derde fret van de zesde snaar, terwijl je ringvinger en middelvinger op de tweede fret van de vijfde en vierde snaren staan. Deze positie is het beste voor het leren van gitaarakkoorden. Je moet je vingers niet verder strekken dan wat comfortabel voor je is. Je zou gitaarakkoorden in de linkerhand moeten spelen als je eenmaal vertrouwd bent met de linkerhandpositie.

Lees ook onze post met 10 tips voor beginners