Gitaar leren spelen met akkoorden voor beginners

Meisje dat gitaar leert spelen met akkoorden

Je hebt er altijd van gedroomd om gitaar te leren…maar, je had er geen tijd voor…, je probeerde het maar gaf het op…, je denkt dat het te laat is…
Of het nu een jeugddroom is die je jaren opzij hebt gezet of dat het een nieuwe passie is het is nooit te laat om dit populaire muziekinstrument aan te leren, zonder grondige voorkennis. Daarom is het belangrijk dat je gitaar leert spelen met akkoorden. Hierbij geven we meteen de grootste gitaartip : Veel oefenen, plezier maken, en nog es oefenen!

πŸ‘‰πŸ‘‰ Bekijk de beste starter sets hier! πŸ‘ˆπŸ‘ˆ

Leer de basisakkoorden

Dit soli-instrument kan je zeker thuis online leren. Voorwaarde is wel dat je er de nodige tijd in stopt. Dat kan door elke dag een kwartiertje te oefenen, of twee tot drie keer per week een uurtje. Het is nu heel gemakkelijk geworden om een ​​instrument online te leren, dankzij gespecialiseerde sites.

De meeste pop- en rocknummers kun je spelen met basisakkoorden. Dus in plaats van veel akkoorden of alle variaties van een akkoord te leren, is het het beste om eerst de gitaar leren spelen met akkoorden.

Vader en zoon die samen gitaar leren spelen met akkoorden

De meest gebruikte gitaar akkoorden

Wie begint met gitaarspelen moet eerst enkele basisakkoorden leren. Hiermee kan je reeds een een groot aantal nummers meetokkelen rond het kampvuur maar er kan uiteraard verdiept worden met nieuwe technieken. Akkoorden liggen meestal aan de basis van een lied en gecombineerd met de aanslag bepaalt dit ook het ritme.

Giraarakkoorden worden voorgesteld in een diagram, waar je de zes snaren ziet en welke snaren er samen moeten worden ingedrukt. Vaak zijn twee of drie ingedrukte snaren samen een akkoord. ‘Open’ akkoorden zijn de makkelijkste. Dit zijn slagen waarbij je niet alle vingers moet zetten. In een diagram zie je welke snaren er worden gespeeld en welke niet. Elke snaar heeft een benaming (van boven tot onder E – A – D – G – B – E)

Als laatste vermelden we nog de mineur en majeur akkoorden. Die hebben te maken met de gevoelswaarde.

Tips en voordelen van online gitaar leren spelen

Als je helemaal nieuw bent in het spelen van gitaar of als je gewoon de basis wilt opfrissen, dan is dit de plek om te beginnen. De meeste online lessen zijn van toepassing op zowel de akoestische- als de elektrische gitaar. Het wordt aanbevolen om de lessen in de aangegeven volgorde door te nemen, maar je kunt je ook concentreren op specifieke onderwerpen die jou interesseren.

Dit zijn enkele voordelen:
1. De online lessen volg jij wanneer je zelf wilt en zijn steeds opnieuw te bekijken
2. Je kunt inprikken op jouw reeds behaalde niveau
3. Je hoeft je niet te verplaatsen
4. Je volgt mee op je pc, tablet of gsm waar je maar wil
5. Je wordt begeleid door ervaren docenten
6. Gitaar leren spelen met akkoorden lijkt makkelijk maar de juiste vingerzetting is best lastig, maar deze kun je rustig terug kijken

πŸ‘‰πŸ‘‰ Bekijk de beste starter sets hier! πŸ‘ˆπŸ‘ˆ

Lees ook onze post met 10 tips voor beginners