Gitaar Leren Spelen als Linkshandige

Inleiding

Als linkshandige kan het uitdagend zijn om bepaalde dingen te doen die voor rechtshandigen vanzelfsprekend zijn. Ook als het gaat om gitaar spelen kunnen er obstakels zijn. Maar laat je daar niet door ontmoedigen! Het is zeker mogelijk om als linkshandige gitaar te leren spelen.

Gitaar Spelen als Linkshandige

Hoewel het misschien niet eenvoudig lijkt, zijn er vele linkshandige gitaristen, zoals Kurt Cobain, Paul McCartney en Jimi Hendrix. Linkshandige mensen zouden zelfs creatiever zijn volgens bepaalde bronnen. Dus geef niet op en volg je muzikale droom!

Problemen voor Linkshandige Gitaristen

Beginnende linkshandige gitaristen kunnen een aantal problemen tegenkomen, waaronder het vinden van de juiste gitaar. Gelukkig worden er steeds meer linkshandige modellen gemaakt, maar het kan nog steeds lastig zijn.

Daarnaast zijn speciale boeken, lessen en toebehoren voor linkshandige gitaristen vaak moeilijker te vinden en duurder. Het kan ook verwarrend zijn om met rechtshandige medemuzikanten te spelen. Veel gitaarinstructies zijn ook specifiek gericht op rechtshandigen en het is moeilijker om linkshandige gitaarleraren te vinden.

Tips om Gitaar te Leren als Linkshandige

Er zijn verschillende mogelijkheden voor linkshandigen om gitaar te leren spelen. Je kunt ervoor kiezen om rechtshandig te leren spelen, wat extra toewijding kan vergen. Maar je kunt ook de gitaar omdraaien of kiezen voor specifieke linkshandige lessen en akkoorden.

Maak een Keuze die Bij Jou Past

Het is belangrijk om te kiezen voor de methode die het beste bij jou past. Misschien wil je verschillende methodes uitproberen voordat je een definitieve keuze maakt. Probeer bijvoorbeeld eens een gitaar uit zoals een verkoper dat zou doen, om te voelen of je de gitaar comfortabel vast kunt houden.

Gitaar Leren Spelen als Linkshandige op een Rechtshandige Gitaar

Het is mogelijk om als linkshandige op een rechtshandige gitaar te spelen, maar er zijn enkele ongemakken waar je rekening mee moet houden. Bij bepaalde gitaren kan het omdraaien lastig zijn vanwege de positie van de snaren en knoppen. Maar het is zeker mogelijk om met de juiste aanpassingen te spelen.

Online Gitaarlessen voor Linkshandigen

Er zijn ook online gitaarlessen beschikbaar voor linkshandigen. Als beginner maakt het niet veel uit of je linkshandig bent of niet, omdat je eerst de basisbewegingen van beide handen leert. Je kunt ook reguliere lessen blijven volgen, zelfs als je rechtshandig wilt leren spelen.

Conclusie

Gitaar leren spelen als linkshandige kan wat extra uitdagingen met zich meebrengen. Maar door de juiste keuze te maken en met doorzettingsvermogen en plezier zal je zeker vooruitgang boeken. Laat je niet ontmoedigen door obstakels en ga ervoor om jouw muzikale droom te verwezenlijken!

Lees ook onze post met 10 tips voor beginners