Gibson Lightning Bar Wraparound Tailpiece: Een Perfecte Vervanging voor Vintage-stijl Gitaren

Als je op zoek bent naar een vervangend onderdeel voor je vintage-stijl Amerikaanse elektrische Gibson gitaar, dan is de Gibson Lightning Bar Wraparound Tailpiece staartstukbrug de ideale keuze. Dit brug- en staartstuk-in-één is ontworpen voor Gibson gitaren die alleen geschikt zijn voor een wraparound bridge. Met bijgeleverde bevestigingstuds is dit de perfecte oplossing voor een niet-gecompenseerde uitvoering.

Dit opvallende reserveonderdeel heeft een uniek vintage-uiterlijk en past perfect bij de esthetiek van deze klassieke instrumenten. Naast zijn esthetische waarde biedt de Gibson Lightning Bar Wraparound Tailpiece ook tal van functionele voordelen.

Voordelen van de Gibson Lightning Bar Wraparound Tailpiece

Een van de belangrijkste voordelen van deze staartstukbrug is de compensating functie. Dit betekent dat de intonatie (stemming) van elke snaar individueel kan worden aangepast. Hierdoor kun je een optimale speelervaring bereiken, met een nauwkeurige toonhoogte op elke individuele snaar. Dit is vooral belangrijk voor gitaristen die veel gebruik maken van bending en vibrato technieken, waarbij een nauwkeurige intonatie essentieel is.

Daarnaast zorgt de Gibson Lightning Bar Wraparound Tailpiece voor een verbeterde sustain en resonantie. Door de combinatie van brug en staartstuk in één wordt de trillingsenergie van de snaren beter overgebracht naar de body van de gitaar, wat resulteert in een voller en rijker geluid. Bovendien maakt het ontwerp zonder losse brugpinnen het gemakkelijker om je snaren te vervangen of aan te passen.

Kenmerken en Specificaties

De Gibson Lightning Bar Wraparound Tailpiece is ontworpen en gefabriceerd met de kenmerkende kwaliteit en vakmanschap waar Gibson bekend om staat. De brug is compatibel met Amerikaanse Gibson gitaren en wordt geleverd met bevestigingstuds.

Hier zijn de belangrijkste kenmerken en specificaties van de Gibson Lightning Bar Wraparound Tailpiece:

  • Compenserende functie voor nauwkeurige intonatie
  • Verbeterde sustain en resonantie
  • Uniek vintage-uiterlijk
  • Compatibel met Amerikaanse Gibson gitaren
  • Inclusief bevestigingstuds

Conclusie

De Gibson Lightning Bar Wraparound Tailpiece is een uitstekend onderdeel voor Kennedy je Amerikaanse Gibson gitaar. Het biedt niet alleen een mooie vintage look en feel, maar ook een compensating functie voor nauwkeurige intonatie, verbeterde sustain en resonantie voor een rijker geluid. Als je op zoek bent naar een brug- en staartstukcombinatie voor je vintage gitaren, dan is dit een betrouwbare en hoogwaardige keuze.

Bekijk op BAX Shop

Lees ook onze post met 10 tips voor beginners