Fender Vintera 60s Stratocaster: Een Vintage Uitstraling voor een Gunstige Prijs

Fender introduceert de Vintera 60s Stratocaster voor de gevorderde gitarist die graag een Strat zijn armen sluit met een klassiek uiterlijk, spelgevoel en gitaargeluid, maar dan voor een gunstigere prijs dan zijn Amerikaanse broer. Doordat deze elektrische gitaar gebouwd is in de Mexicaanse fabriek in Ensenada, ben je nog steeds verzekerd van vertrouwde kwaliteit én moderne stabiliteit van een Fender. De geschroefde hals heeft bovendien een klassiek C-profiel, dat je vooral vindt bij Fender Stratocasters uit het midden van de jaren zestig. De rondere 7.25 radius van de pau ferro toets past hier overigens uitstekend bij.

Vintera 60s Stratocaster: Vintage Uitstraling en Veelzijdig Geluid

Niet alleen de look en feel van deze solidbody Strat hebben hun wortels in de klassiekere gitaarmodellen van Fender. Ook de elementen en elektronica dragen bij aan het algehele vintage vibe van de sixties-stijl Vintera. Met de kenmerkende pickups van de jaren zestig, de ’60s Vintage-Style Strat Single-Coil pickups, kun je rekenen op die klassieke stratocaster klank die geliefd is bij vele gitaristen. Van heldere en sprankelende cleans tot rauwe en bluesy oversturing, de Vintera 60s Stratocaster biedt een veelzijdig geluid en is klaar om bespeeld te worden op elk genre en elke muziekstijl.

Een Comfortabele en Betrouwbare Speelervaring

Bij het spelen op de Vintera 60s Stratocaster zul je merken dat de elektrische gitaar uitstekend reageert op je speelstijl. Het klassieke C-profiel van de geschroefde hals zorgt voor een comfortabele grip en ondersteunt vlotte akkoord- en soloslides over de pau ferro toets. De strat-tremolo-brug biedt, zoals we gewend zijn van Fender, een stabiele intonatie en maakt het mogelijk om subtiele vibrato- en gitaargeluideffecten toe te voegen tijdens het spel.

Prikkel je Creativiteit met de Fender Vintera 60s Stratocaster

De Fender Vintera 60s Stratocaster is niet alleen een prachtig instrument dat je trots in je handen houdt, het is ook een bron van inspiratie om je creativiteit als gitarist te stimuleren. Met zijn vintage uitstraling, veelzijdige geluid en betrouwbare speelervaring is de Vintera 60s Stratocaster de perfecte metgezel voor ambitieuze muzikanten op elk niveau. Of je nu een liefhebber bent van classic rock, blues, funk, pop of andere muziekstijlen, deze in Ice Blue Metallic uitgevoerde elektrische gitaar zal je helpen om jouw unieke geluid te creëren en je muzikale vaardigheden verder te ontwikkelen.

Bekijk op BAX Shop

Lees ook onze post met 10 tips voor beginners