Fender Jim Adkins JA-90 Telecaster Thinline Natural

De Fender Jim Adkins JA-90 Telecaster Thinline Natural is een unieke gitaar gebaseerd op de favoriete gitaren van Jim Adkins. Deze gitaar combineert het iconische uiterlijk van een Telecaster met het geluid en speelgevoel van een LP-stijl gitaar.

Constructie

De Fender JA-90 Telecaster heeft een Adjustamatic brug en een gelijmde hals, wat eerder doet denken aan een LP-stijl gitaar dan aan een traditionele Telecaster. De kortere mensuurlengte en de 9.5” radius zorgen voor een ander speelgevoel dan normaal gesproken wordt geassocieerd met een Fender Telecaster. Daarnaast beschikt de gitaar over Seymour Duncan Soapbar elementen, waardoor de klank vol en warm klinkt.

Fender JA-90 Telecaster Thinline Natural

De Fender JA-90 Telecaster Thinline Natural is een special edition gitaar, ontworpen in samenwerking met Jim Adkins. Het minimalistische ontwerp heeft een natuurlijke afwerking en doet denken aan de klassieke Telecaster Deluxe modellen uit de jaren ’70. De gitaar heeft een enkele cutaway voor eenvoudige toegang tot de hogere frets en een kamer-essen body met een bovenblad van gevlamd esdoorn. De gitaar is verder uitgerust met een esdoorn hals en een palissander toets met 22 medium jumbo frets

Bekijk op BAX Shop

Lees ook onze post met 10 tips voor beginners