Elektrische gitaar leren spelen, tips en tricks

Man die elektrische gitaar leert spelen

De elektrische gitaar is zo’n expressief en plezierig instrument, er is echt niets dat erop lijkt, maar voor veel beginners is het lastig om elektrische gitaar leren spelen. De dingen die je oefent, kunnen aanvoelen als het enige dat je ervan weerhoudt vooruitgang te boeken. Het is allemaal een kwestie van vastberadenheid, structuur en vooral plezier in tegenstelling tot vastberadenheid. In deze post wil ik je mijn 5 tips geven om je gitaarspel te ontwikkelen en maximaal plezier te beleven.

👉👉 Bekijk de beste starter sets hier! 👈👈

5 tips om aan de slag te gaan op de gitaar

Er is niets cooler dan rocken op de elektrische gitaar, maar het is niet zo eenvoudig als het lijkt. Het is essentieel om wat deskundige begeleiding te volgen en dat kan al starten op de leeftijd van de lagere school.

  1. Leer basisakkoorden en toonladders. Gitaar spelen, das akkoorden leren door het indrukken van drie verschillende tonen die samen goed klinken. Dit vergt veel oefening en geduld. Maar dat is echt dé start om vele liedjes te kunnen naspelen.
  2. Probeer wat muziektheorie te leren. Het is misschien niet essentieel voor een beginner, maar het zal zeker helpen om wat muziektheorie te kennen om je begrip van de elektrische gitaar te verbeteren. Dit kan op de muziekschool of met een privé leraar.
  3. Oefen zoveel mogelijk. Er is geen vervanging voor de praktijk als het gaat om snelle vooruitgang. De beste beginnende elektrische gitaristen zijn degenen die regelmatig en intelligent oefenen.
  4. Vind je perfecte elektrische startersgitaar . Er zijn veel geweldige beginnersgitaren op de markt. Doe je onderzoek voordat je je aankoop doet om er zeker van te zijn dat je de juiste gitaar voor je krijgt.
  5. Luister naar je favoriete elektrische gitaristen. Je kunt veel leren door actief naar je favoriete muzikanten te luisteren.

Online lessen om elektrische gitaar te leren spelen?

Tegenwoordig zijn we gezegend met uitgebreide online bronnen voor de elektrische gitaar. Verschillende gitaar-gecentreerde websites kunnen hulp bieden. Als je een geweldige elektrische gitarist wilt zijn, kunnen verschillende online leraren je daarbij kunnen helpen.
Wil je je kinderen gitaar laten spelen en je hebt hier zelf weinig kaas van gegeten, dan kan enkel een echte leraar bijsturen.

👉👉 Bekijk de beste starter sets hier! 👈👈

Online elektrische gitaar leren spelen, ook jij kunt het!

Nodige accesoires om goed te kunnen spelen

Gitaarversterker
Een versterker is een essentiële aanvulling op de elektrische gitaar. Zonder een degelijke gitaarversterker kun je niet het volle geluid uit je elektrische gitaar halen. Een goede versterker is de beste manier om het volledige potentieel van de elektrische gitaar te benutten.
Instrumentkabel
Je hebt ook een instrumentkabel nodig die bij je nieuwe versterker past. Dit is om je nieuwe elektrische gitaar aan te sluiten op de versterker om zo het beste geluid te creëren. De versterker is vrij nutteloos zonder!
Metronoom
De beste manier om een ​​muziekstuk te leren is door het langzaam te spelen en het tempo geleidelijk op te voeren. Hiervoor is een metronoom erg handig.
Plectrums
Plectrums zijn essentieel wanneer je elektrische gitaar leert spelen. Deze zijn er in alle soorten en maten, maar het is verstandig voor beginners om te beginnen met een dikte tussen 0,65-0,73. Dit zorgt ervoor dat u effectief kunt tokkelen en plukken.
Gitaarband
Om je gitaarspelervaring zo comfortabel mogelijk te maken, raden we je aan om een gitaarband aan te schaffen . Ze zijn er in allerlei kleuren en maten, dus je zou geen moeite moeten hebben om er een te vinden die je leuk vindt.

👉👉 Bekijk de beste starter sets hier! 👈👈

Lees ook onze post met 10 tips voor beginners