DiMarzio DP402BK Virtual Vintage Blues gitaarelement – Betere toon en veelzijdigheid

De DiMarzio DP402BK Virtual Vintage Blues single coil pickup biedt een rijke en volle klank, gecombineerd met een indrukwekkende veelzijdigheid. Dit gitaarelement geeft je alles wat je nodig hebt om je gitaargeluid naar een hoger niveau te tillen.

Een volle klank, zelfs bij oversturing

Wat direct opvalt aan de DP402BK is de grootte van het geluid. In tegenstelling tot de meeste vintage single coil pickups heeft deze pickup juist meer body. Bij een overstuurde versterker lijkt het geluid groter in plaats van smaller, en dit effect komt vooral goed tot zijn recht in de hals-positie van je gitaar.

Versterk de dikte van je geluid

Heb je van nature een wat dun-klinkende gitaar, of speel je graag met dunne snaren? De DP402BK in de brug-positie is dan precies wat je nodig hebt. Dit gitaarelement voegt extra dikte en sustain toe aan je geluid, waardoor je noten krachtiger klinken. Je gitaar zal nooit meer zwak klinken, zelfs niet op hogere volumes.

Bromvrij design

Een ander pluspunt van de DiMarzio DP402BK is het bijna volledig ontbreken van brom in het geluid. Je kunt dus met een gerust hart op hogere gain-instellingen spelen zonder last te hebben van ongewenste bijgeluiden. Dit maakt de DP402BK ook zeer geschikt voor opnamesessies waarbij een schone en ruisvrije opname van essentieel belang is.

In combinatie met potmeters met een weerstand van 500K werkt de DP402BK het best. Maar ook met standaard 250K potmeters zal dit gitaarelement prima functioneren. Dus of je nu op zoek bent naar een vintage bluesklank, een dikker geluid of een uitstekende opnamekwaliteit, met de DiMarzio DP402BK Virtual Vintage Blues single coil pickup kun je alle kanten op.

Bekijk op BAX Shop

Lees ook onze post met 10 tips voor beginners