De Yamaha CG162S klassieke gitaar: een prachtige combinatie van design en geluid

Plectrum Vasthouden

De stijlvolle Yamaha CG162S klassieke gitaar naturel combineert een fraai ontwerp met een strak geluid. Deze nylonsnarige akoestische gitaar heeft een solid top van sparrenhout. En de zij- en achterkant van de CG162S zijn gemaakt van ovangkol. Kenmerkend voor deze tropische West-Afrikaanse houtsoort is een combinatie van het uiterlijk van palissander met een vrij levendige en sprankelende toon. En daarbij is de gitaar een echte blikvanger met zijn hoogglanslak.

CG162S klassieke gitaar: gebruiksgemak

De Yamaha CG162S klassieke gitaar speelt net zo goed als het gelikte ontwerp doet vermoeden. Yamaha heeft een stevige hals gecombineerd met een lage snaarhoogte. U hoeft de snaren minder ver in te duwen om een noot te spelen. De hals heeft aan de achterzijde een matte afwerking. Hierdoor heeft uw linkerhand altijd voldoende grip. Grote handen? Geen probleem. Ook dan speelt u makkelijk op deze gitaar dankzij de vrij brede toets.

Oog voor detail

De Yamaha CG162S klassieke gitaar heeft niet alleen een prachtig ontwerp, maar ook oog voor detail. De gitaar is voorzien van de typische Yamaha kwaliteit en vakmanschap. De gebruikte houtsoorten zijn zorgvuldig geselecteerd om de beste klank te creëren. De sparrenhouten top zorgt voor een heldere en rijke sound, terwijl de ovangkol zij- en achterkant bijdragen aan de levendige en sprankelende tonen. Het gebruik van hoogwaardige materialen zorgt ervoor dat deze gitaar jarenlang meegaat.

Geschikt voor verschillende speelniveaus

De Yamaha CG162S klassieke gitaar is geschikt voor zowel beginners als gevorderde gitaristen. Dankzij het gebruiksgemak en de comfortabele speelbaarheid kunnen beginners moeiteloos de basis leren of zich verder ontwikkelen. Gevorderde spelers zullen genieten van het uitgebalanceerde geluid en de prachtige afwerking van deze gitaar.

Conclusie

De Yamaha CG162S klassieke gitaar is een prachtige keuze voor iedereen die op zoek is naar een kwalitatieve en stijlvolle gitaar. Het combineert vakmanschap met een strak geluid en oog voor detail. Of je nu een beginner bent of een gevorderde gitarist, deze gitaar zal zeker aan je verwachtingen voldoen. Bestel de Yamaha CG162S klassieke gitaar vandaag nog en ervaar zelf het ongeëvenaarde geluid en de speelbaarheid van deze prachtige gitaar.

Bekijk op BAX Shop

Lees ook onze post met 10 tips voor beginners