De VOX AC30S1: De Legendarische Buizen Gitaarversterker Combo

VOX is een bekend merk in de wereld van gitaarversterkers. Hun AC30 is legendarisch en geliefd bij vele gitaristen. Nu heeft VOX de AC30S1 uitgebracht, een speciale versie van de AC30 voor gitaristen die graag met stompboxen werken en geen behoefte hebben aan een tweede kanaal. Deze compacte comboversterker biedt de iconische AC-klank en is voorzien van handige functies zoals een mono-effectloop.

Compacte versterker

De AC30S1 is uitgerust met 4 EL84 eindtrapbuizen en 2 x 12AX7 buizen in de voorversterker. Hiermee produceert hij de karakteristieke Britse sprankeling op lagere volumeniveaus en een rijke overdrive als de gain wordt opgedraaid. De bijbehorende Celestion VX12 luidspreker zorgt voor een uitstekende samenwerking met de versterker.

Iconische geluid

De AC30S1 heeft het beroemde Top Boost kanaal van VOX, waarmee je de iconische AC-klank kunt creëren. Of je nu clean speelt of de gain omhoog draait, deze versterker levert altijd een sprankelend, rijk en dynamisch geluid. Het geluid is herkenbaar Brits en heeft die karakteristieke warmte en complexiteit.

Handige functies

Een van de handige functies van de AC30S1 is de mono-effectsloop. Hiermee kun je eenvoudig je reverb, delay, en modulatie-effecten na de voorversterker aansluiten. Dit zorgt ervoor dat je deze effecten kunt gebruiken zonder dat ze de voorversterker beïnvloeden en het geluid verminken. De AC30S1 is ook uitgerust met een externe luidsprekeruitgang, zodat je hem kunt koppelen met een andere speakerkast voor nog meer flexibiliteit en geluidsmogelijkheden.

Conclusie

Met de VOX AC30S1 haal je een legendarische gitaarversterker in huis, maar dan in een compacte en handige formaat. De combinatie van de EL84 eindtrapbuizen, de 12AX7 buizen en de Celestion VX12 speaker zorgen voor het typische British geluid waar VOX om bekend staat. Dankzij de mono-effectsloop kun je eenvoudig je favoriete effecten aansluiten en met het Top Boost kanaal kun je de iconische AC-klank creëren. Kortom, de AC30S1 is een geweldige keuze voor gitaristen die op zoek zijn naar een veelzijdige en hoogwaardige versterker.

Bekijk op BAX Shop

Lees ook onze post met 10 tips voor beginners