De MusicNomad MN312 HONE: de perfecte hygrometer en thermometer voor je gitaar

Het is een nachtmerrie voor elke gitarist: je trekt de koffer van je geliefde gitaar open en ontdekt dat het instrument is gekrompen, gekrompen of gebarsten door veranderingen in vochtigheid en temperatuur. Gelukkig is er nu de MN312 HONE van MusicNomad, een vochtigheids- en temperatuurmonitor speciaal ontworpen voor gitaristen.

De MN312 HONE is een nauwkeurig en gebruiksvriendelijk apparaatje dat je simpelweg in de koffer legt of direct op de snaren van je gitaar bevestigt. Het instrument is geschikt voor elektrische, akoestische en klassieke gitaren, evenals voor basgitaren en andere snaarinstrumenten. Bovendien is het LCD-scherm voorzien van een handige zone instelling, zodat je kunt controleren of je instrument zich binnen het optimale bereik van temperatuur en vochtigheid bevindt. Elke 20 seconden wordt er een nieuwe meting weergegeven, zodat je altijd op de hoogte bent van de omstandigheden voor je kostbare instrument.

Met de MN312 HONE kun je direct actie ondernemen als je merkt dat je gitaar onvoldoende vochtigheid heeft en dreigt uit te drogen. In dit geval kun je een luchtbevochtiger gebruiken om de omgeving vochtiger te maken. Aan de andere kant, als er te veel vocht in de omgeving aanwezig is en je ziet dat de vochtigheidsgraad te hoog is, kun je een ontvochtiger overwegen om het overtollige vocht te verwijderen. Dit voorkomt kromtrekken, krimpen en barsten van je instrument.

Wat je ook wilt weten is dat de MN312 HONE wordt geleverd met een batterij, dus je kunt meteen aan de slag met het monitoren van de vochtigheid en temperatuur van je gitaar. Het maakt de MN312 HONE een handige en betrouwbare accessoire voor elke gitarist die zijn instrument in optimale conditie wil houden.

Bekijk op BAX Shop

Lees ook onze post met 10 tips voor beginners