De ideale gitaarkeuze voor linkshandigen

Gewone of linkshandige gitaar?

Veel linkshandige mensen vragen zich af of ze beter op een rechtshandige gitaar kunnen leren spelen of toch moeten kiezen voor een linkshandig model. Helaas is hierop geen eenduidig antwoord.

Voor- en nadelen van een rechtshandige gitaar

Een voordeel van het leren spelen op een rechtshandige gitaar is de ruime keuze aan gitaren. Hoewel er tegenwoordig ook veel linkshandige modellen beschikbaar zijn, is het aanbod rechtshandige gitaren veel groter. Bovendien zijn de meest gebruikte lesmethodes gericht op rechtshandigen, wat betekent dat je bij het bespelen van een linkshandige gitaar gespiegeld moet denken.

Een groot nadeel is echter dat je ‘zwakkere’ hand (in dit geval je rechterhand) het zware werk moet doen. Hierdoor moet je rechterhand extra hard werken om de nauwkeurige coördinatie en complexe ritmes die nodig zijn bij het tokkelen onder de knie te krijgen.

Volg je gevoel

De ervaringen van linkshandigen verschillen sterk. Terwijl sommigen probleemloos op een rechtshandige gitaar kunnen spelen, hebben anderen het gevoel dat ze ‘achterstevoren op een paard zitten’. Er is eigenlijk maar één manier om erachter te komen wat het beste werkt voor jou: uitproberen!

Gitaar-huren.nl: de oplossing

Bij Gitaar-huren.nl heb je de mogelijkheid om zowel een linkshandig als een rechtshandig model te kiezen. En als je niet tevreden bent met je keuze, kun je eenvoudig omruilen voor het andere model. Dit geldt ook bij het kiezen tussen andere opties, zoals een klassieke nylonsnarige gitaar of een akoestische staalsnarige gitaar.

Regel nu direct je eigen gitaar bij Gitaar-huren.nl. Bij het selecteren van het formaat kun je ook kiezen voor een linkshandig model.

Lees ook onze post met 10 tips voor beginners