De Hofner Green Line CS7 Relic E/A klassieke gitaar: een vintage schoonheid

Plectrum Vasthouden

Hoe krijgt Hofner het voor elkaar om zijn gitaren te voorzien van zo’n klassieke vintage look, zoals bij de Hofner Green Line CS7 Relic? We zullen het misschien wel nooit weten: deze Duitse producent heeft een eigen ‘geheim’ recept waardoor de gitaren er zo vintage uit kunnen zien, ook al zijn ze gloednieuw. Want voor de look alleen al zou je deze elektrisch-akoestische gitaar aanschaffen.

Het bovenblad is gemaakt van massief spruce AA met achter- en zijkanten van esdoorn. Dit zijn van nature al houtsoorten die er goed uitzien. De vintage look is ontstaan tijdens het ‘rijpingsproces’, waardoor de body er uitziet alsof het decennia geleden gebouwd is. Maar het is toch echt een nieuwe gitaar.

Hofner Green Line CS7 Relic: Duitse kwaliteit

Het speelcomfort van de Hofner Green Line CS7 Relic ligt hoog dankzij de lagere topkambreedte. Deze is 45 mm. Hierdoor hoeven je vingers zich minder in te spannen om bijvoorbeeld ingewikkelde akkoorden te pakken. Dit leidt tot een minder vermoeid gevoel tijdens het spelen en geeft je meer vrijheid in je speeltechniek.

De Hofner Green Line CS7 Relic heeft een elektrisch-akoestisch ontwerp, wat betekent dat je de akoestische tonen van de gitaar kunt versterken met behulp van het ingebouwde piëzo-element en de voorversterker. Veelzijdigheid is een van de belangrijkste eigenschappen van deze gitaar, want je kunt hem zowel onversterkt als versterkt gebruiken.

Naast het prachtige vintage uiterlijk en het geweldige speelcomfort, levert de Hofner Green Line CS7 Relic ook een indrukwekkend geluid. De combinatie van de massief spruce AA top en de esdoorn zij- en achterkant zorgt voor een goede resonate en projectie. Het geluid is warm, helder en goed gebalanceerd, geschikt voor verschillende muziekstijlen en speeltechnieken.

Deze gitaar is geschikt voor zowel beginners als ervaren gitaristen. Voor beginners biedt hij een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en is het een geweldige keuze om mee te beginnen. Ervaren gitaristen zullen de hoogwaardige materialen, het vakmanschap en de fantastische speelervaring waarderen.

Koop de Hofner Green Line CS7 Relic vandaag nog

Is jouw hart gestolen door deze vintage schoonheid? Wacht dan niet langer en bestel vandaag nog de Hofner Green Line CS7 Relic via onze partner Bax-shop.nl. Voor deze kwalitatieve gitaar betaal je slechts €1299,-. Een waarde die moeilijk te evenaren is, gezien de uitstekende kwaliteit en prachtige vintage look van deze gitaar.

Bekijk op BAX Shop

Lees ook onze post met 10 tips voor beginners