De Gibson Modern Collection SG Standard Heritage Cherry elektrische gitaar

Gitaarles Utrecht

Er bestaat geen enkele twijfel over dat Gibson een van de meest iconische gitaarbouwers ter wereld is. Hun gitaren staan bekend om hun uitstekende vakmanschap en onmiskenbare toon. Een van hun nieuwste modellen, de Gibson Modern Collection SG Standard Heritage Cherry elektrische gitaar, is een bewijs van de voortdurende evolutie van het merk.

Met deze SG uit zijn Modern Collection biedt Gibson je dé huidige standaard uit zijn USA productielijn. Deze uitvoering heeft natuurlijk de klassieke double cutaway bodyvorm, maar daarnaast tal van eigentijdse features. Ook zijn de body met zijn aangename rondingen en de gelijmde long tenonhals gemaakt van mahoniehout en wordt de gitaar compleet gemaakt met die bekende 12 inch palissander toets. Het volle akoestische klankfundament is natuurlijk intact en vanzelfsprekende heeft deze solidbody 2 humbuckers.

Een hedendaagse klassieker

De Gibson Modern Collection SG Standard Heritage Cherry elektrische gitaar is een prachtige combinatie van stijl en geluid. De heritage cherry afwerking geeft de gitaar een elegante uitstraling, terwijl het mahoniehouten lichaam en de gelijmde long tenonhals zorgen voor een warme en resonante klank.

Vintage vibes met eigentijdse features

Deze SG Standard gitaar beschikt over 2 Alnico II humbuckers waarmee je kunt genieten van een veelzijdige geluidspalet. Het 490T element bij de brug produceert strakke en heldere riffs en akkoorden, terwijl het 490R element bij de hals een romigere klank levert. Dit maakt deze gitaar perfect voor rock- en bluesmuziek, maar hij kan ook andere muziekstijlen aan.

Daarnaast heeft deze Gibson SG Standard een 12 inch palissander toets voor een soepele bespeelbaarheid en een klassieke uitstraling. De gitaar is voorzien van een Tune-O-Matic brug en een stopbar staartstuk voor een optimale sustain en stabiliteit. De klank en speelbaarheid van deze gitaar maken het een absolute topper voor elke gitaarliefhebber, ongeacht het genre dat je speelt.

Bekijk op BAX Shop

Lees ook onze post met 10 tips voor beginners