De Fender Jim Root Jazzmaster elektrische gitaar

Deze Jim Root Jazzmaster elektrische gitaar uit de Fender Artist serie is een karakteristiek instrument. Onderscheidend en de meest minimalistische versie in de geschiedenis van de Jazzmaster modellen.

Fender Jim Root Jazzmaster: humbucker-elementen

De Jim Root (Slipknot) Signature Jazzmaster elektrische gitaar heeft een mahoniehouten body en esdoornhouten hals. Deze hals is afgewerkt in zijdeglans en heeft een zogeheten ‘modern C-profiel’. Bijzonder aan deze Jazzmaster-gitaar is dat de positiestippen op de toets ontbreken. Eigenlijk ontbreekt er nog veel meer, zonder dat er ingeleverd wordt op kwaliteit. Het bedoelde minimalistische karakter van deze gitaar ziet een ruime compensatie in de vorm van twee humbucker elementen, een drieweg-schakelaar, master volume-knop en een ‘hard-tail’-Stratocaster brug in plaats van de originele chroom uitvoering. Zoals Jim Root zijn Signature-gitaar dus graag wilde hebben.

Hardware

Ook opvallend aan deze gitaar is de gebruikte hardware. De mahoniehouten body en esdoornhouten hals zorgen voor een uitstekende klank. De hals is afgewerkt in een zijdeglans, die het instrument een moderne uitstraling geeft. Daarnaast heeft de gitaar een ‘modern C-profiel’, wat zorgt voor een comfortabele speelervaring. Met de twee humbucker elementen en de drieweg-schakelaar kun je een breed scala aan klanken produceren. De master volume-knop zorgt voor de totale controle over het geluid en de ‘hard-tail’-Stratocaster brug biedt uitstekende stabiliteit tijdens het spelen. Kortom, deze gitaar biedt spelers een opvallende verschijning, uitstekende klank en veelzijdige mogelijkheden.

Bekijk op BAX Shop

Lees ook onze post met 10 tips voor beginners