De Epiphone Inspired by Gibson J-45 Aged Vintage Sunburst Gloss elektrisch-akoestische westerngitaar

Ook voor betaalbare slope shouldered dreadnoughts kun je bij Epiphone terecht. Zo geeft de Masterbilt J-45 uit de Inspired by Gibson reeks met zijn authentieke uiterlijk en bezielende klanken je bijzonder veel waar voor je geld. De strakke look van het klassieke befaamde werkpaard is volledig intact tot en met de reverse belly brug. De hals van mahonie zit verlijmd aan een body met achter- en zijkanten van hetzelfde houtsoort. Dit geeft een romige afronding aan het rijke basisgeluid van het sitka spruce bovenblad van deze all-solid westerngitaar.

Inspired By Gibson J-45: authentiek versterkte sound simpel ingeregeld

Om dit zo getrouw mogelijk uit te kunnen versterken heeft Epiphone de hulp ingeroepen van het geroemde merk Fishman. Met de Sonicore preamp, het bijbehorende piëzo-element en de simpele regelaars heb je binnen no-time je gitaarsound ingeregeld op het podium, in de studio of in de oefenruimte. Om je tijdens het spelen zoveel mogelijk ontdekkingen te laten doen en grenzen te verleggen, heeft het benedenblad een extra uitholling gekregen in de keismanier. Op onder andere pop- en singersongwritergebied kan deze medium-gitaar met gemak zijn mannetje staan met de volgende dimensie.

Gitaar van Epiphone

Epiphone staat bekend om zijn goede kwaliteit gitaren tegen een betaalbare prijs. Het merk maakt gelicenseerde versies van beroemde Gibson designs. Daardoor krijg je het klassieke Epiphone geluid, met dezelfde kenmerken en kwaliteit als de duurdere Gibson modellen. Epiphone gitaren worden veel gebruikt door professionele gitaristen vanwege het goede geluid en de goede bouwkwaliteit. De Masterbilt J-45 uit de Inspired by Gibson serie is daar een perfect voorbeeld van.

Bekijk op BAX Shop

Lees ook onze post met 10 tips voor beginners